PRM / “Himlen over Viborg” udvides med unik, fransk drømme-animation

24. september 2018 11:07 | Af: Ritzau Info
 

Videomapping-værket “Sovende kæmper” bliver en del af eventet “ViMAPP”, der allerede indeholder det storslåede animationsshow “Himlen over Viborg”, som fredag d. 28. september oplyser domkirken i et væld af lys, lyd og farver.

Pressemeddelelse fra VIA University College

“Vi er stolte og rigtig spændte”, siger en glad formand for Viborg Domsogns Menighedsråd, Preben Grønbæk, der har sagt ja tak til at lade Viborg Domkirke agere lærred, for den franske multikunstner Simon Roubys værk “Sovende kæmper”.

Videomapping-værket “Sovende kæmper” bliver en del af eventet “ViMAPP”, der allerede indeholder det storslåede animationsshow “Himlen over Viborg”, som fredag d. 28. september oplyser domkirken i et væld af lys, lyd og farver.

“Sovende kæmper” er et værk, som viser 10 sovende viborgensere af forskellig etnicitet, køn og alder. Viborgenserne bliver filmet, mens de ligger i en seng og samtidig hører vi dem fortælle om deres drømme.

For Simon Rouby handler værket om mennesker og om tryghed, og det har været altafgørende for ham at skabe værket netop på domkirken: “Kirken er byens centrum, både fordi det er en stor arkitektonisk bygning, men også fordi kirken historisk set og stadig den dag i dag er et sted, hvor mennesker søger sikkerhed og tryghed. Det kan både være i form af religiøsitet, men også som beskyttelsesrum mod krig. For mig er Viborg Domkirke et center for tryghed, og et sted hvor mennesket søger hen for at opleve bekræftelse og fællesskab”.

“Netop dét er grunden til, at vi som menighedsråd har sagt ja til at bruge kirken som lærred til denne forestilling,” fortæller Preben Grønbæk. “Vi kan godt lide tanken om, at kirken er et trygt sted, og at her kan man roligt lægge sig til at sove”.

Værket “Sovende kæmper” har Simon Rouby oprindeligt skabt i Italien i et samarbejde med kunstneren Lancelot Hamelin, men i Viborg ændrer værket sig markant. “Det bliver et helt nyt og anderledes værk”, siger Simon Rouby. “Viborg Domkirke bliver en del af værket, og værket bliver en del af Viborg – og de to ting kan fra da af ikke adskilles”.

“Sovende kæmper” bliver vist umiddelbart lige efter “Himlen over Viborg” og aftenens program ser nu således ud:

Programmet for ViMAPP 28. september 2018

20.00 Himlen over Viborg

20:20 Sovende kæmper af Simon Rouby

PAUSE

20:45 Himlen over Viborg

21.05 Sovende kæmper af Simon Rouby


FAKTA

  • Forestillingen “Himlen over Viborg” varer ca. 15 minutter og skabt af Tumblehead
  • Forestillingen “Sovende kæmper” varer ca. 15 minutter og er skabt af Simon Rouby
  • Simon Rouby er en fransk multikunstner født i 1980. Han er uddannet fra Gobelins i Paris og fra California Institute of the Arts (Calarts) i Los Angeles. Han arbejder med flere forskellige medier bl.a. skulptur, tegning og maleri – og han er meget inspireret af at flytte animation ud af biografen og i stedet bruge naturen eller arkitekturen som lærred. Simon Roubys film været vist på flere af de store festivaler, såsom Cannes, Clermont og San Diego. På dette års VAF er hans værker repræsenteret både på Expanded Animation, udstillingen FRENCH KISS, filmprogrammet med “Adama” og videomappingshowet “ViMAPP”.

Kontakt:

Viborg Animation Festival samt Simon Rouby- PR/Presse: Communication Officer Anne Mette Bakkegaard, 87554910, amnb@via.dk

Formand for Viborg Domsogns menighedsråd Preben Grønbech, 24 46 77 76, preben.gronbaek@mail.dk

“Himlen over Viborg” projektleder for animation, Viborg Kommune, Henriette Svenstrup 87 87 86 18, henje@viborg.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/himlen-over-viborg-udvides-med-unik-fransk-dromme-animation?releaseId=13561050

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu