PRM / Historisk lav ledighed for pædagoger giver ekstra studiepladser i Randers

28. maj 2018 11:03 | Af: Ritzau Info
 

En historisk lav ledighed for uddannede pædagoger i Randers og omegn betyder, at pædagoguddannelsen ved VIA University College i Randers netop har fået tildelt 8 ekstra studiepladser.

Pressemeddelelse fra VIA University College

Det betyder, at der i alt optages 118 nye pædagogstuderende i Randers. Og det glæder uddannelsesleder Pia Moldt.

“Vi er naturligvis glade for og bakker op om de ekstra studiepladser. Der er generelt stor søgning til vores pædagoguddannelse og vi må hvert år afvise mange ansøgere,” siger Pia Moldt og tilføjer, at de studerende i Randers udtrykker tilfredshed både med uddannelsens indhold og studiemiljøet.

Det er Uddannelses- og forskningsministeriet, der beslutter, hvor mange studiepladser der tildeles de videregående uddannelser. Her ser man bl.a. på fremskrivning af befolkningstal samt nuværende og forventet beskæftigelsesprocent.

Og her ser det ud til, at Randers altså kommer til at mangle pædagoger.

“Veluddannede pædagoger er afgørende for, at man som kommune kan tilbyde gode forhold for borgere, herunder tilflyttere og børnefamilier,” siger Pia Moldt.

Sidste år søgte i alt 542 ind på pædagoguddannelsen i Randers, heraf havde 189 uddannelsen som første prioritet. Årets ansøgningsfrist igennem kvote 1 er den 5. juli.

For yderligere information, kontakt:

Pia Moldt, Uddannelsesleder for VIA Pædagoguddannelsen i Randers

T: 87 55 35 66, E: pimo@via.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/historisk-lav-ledighed-for-paedagoger-giver-ekstra-studiepladser-i-randers?releaseId=12923945

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu