PRM / Historisk vækst fortsætter i de danske skibsregistre

1. juni 2018 08:30 | Af: Ritzau Info
 

Rederierne TORM og NORDEN flager tilsammen 11 skibe ind under Dannebrog. Dermed fortsætter den historiske udvikling, som i maj 2018 betød, at de danske skibsregistre nåede 20 mio. bruttoton for første gang nogensinde og nu er de hurtigst voksende skibsregistre i verden.

Pressemeddelelse fra Erhvervsministeriet

Selv om Danmark ikke er verdens største skibsregister, så er vi nu helt i front, når det kommer til vækstraten i Dansk Internationalt Skibsregister (DIS). DIS er på bare én måned steget med ½ mio. bruttotonnage, og der er nu over 700 skibe registreret i DIS.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen:
“Det er fantastisk, at tilslutningen til at sejle under Dannebrog fortsat stiger. Det viser, at vores politik virker, og at det har en klar effekt på væksten, når man letter byrderne, digitaliserer og generelt styrker rammevilkår og service over for erhvervet.”

Når mange virksomheder vælger at lade Dannebrog veje over deres forretning, så giver det både øget økonomisk aktivitet, og Danmark får samtidig mere indflydelse på international søfartspolitik og regulering, så vi kan fremme sikker og grøn kvalitetsskibsfart.

Fakta

  • Bruttotonnage (BT) er et rumbaseret mål for et skibs lasteevne, som har været FN’s søfartsorganisations (IMO) standardmål siden adoptering i 1969 og ratifikation i 1982
  • Den registrerede tonnage er tonnagen i et lands skibsregister
  • Opereret tonnage er et udtryk for den samlede tonnage, som en søtransportvirksomhed opererer, dvs. driver kommercielt. Den opererede tonnage består af såvel ejet som lejet tonnage. Den ejede tonnage kan være fordelt på flere landes skibsregistre

Registreret tonnage

  • Med indflagning af skibene har de danske skibsregistre er der nu registreret en bruttotonnage på 20,5 mio., og over 700 skibe er nu indregistreret i DIS.

Kontakt:

Presserådgiver Jesper Christiansen, tlf. 9133 7017, jec@em.dk.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/historisk-vaekst-fortsaetter-i-de-danske-skibsregistre?releaseId=12965466

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu