ANNONCE

PRM / Hjælp din kommune: Fortæl, hvor meget du bevæger dig og om dine idrætsvaner og fritidsdrømme.

20. oktober 2020 12:45 | Af: Ritzau Info
 

Er du mest til gåture eller sofahygge? Løb eller ludo? Hjørring Kommune sætter lige nu fokus på at få dine ønsker og drømme for dit fritidsliv belyst. Både hvilke aktiviteter du synes er spændende men også hvilke bevægelsesfaciliteter kommunen skal prioritere til det gode fritids- og foreningsliv. Hjørring Kommune er derfor i de kommende uger en del af forskningsprojektet Danmark i Bevægelse samt en lokal borgerundersøgelse af dine bevægelsesvaner.

Pressemeddelelse fra Hjørring Kommune

For mange er cykelturen hjem fra arbejde eller gåturen med hunden en naturlig del af hverdagen. Se bare Tolne Skov eller Løkken Strand på en solrig efterårsdag: Der er rigtig mange, der går ture, løber eller kører mountainbike.

Nogle bevæger sig for sundhedens skyld, andre for velværets eller for det sociale samvær, der følger med, fx hvis man går til fodbold, gymnastik eller fitness. Men der er også mange, der ikke bevæger kroppen ret meget.

Nu vil forskere på Syddansk Universitet i samarbejde med Hjørring Kommune undersøge, hvor meget vi bevæger os, og hvad der motiverer os til at komme ud over dørtrinnet. Den viden er nemlig forudsætningen for, at flere kan få et mere aktivt liv.

Derfor får flere tusinde borgere over 15 år nu et spørgeskema i deres e-Boks fra projektet `Danmark i Bevægelse’ og Hjørring Kommune. Er du en af de heldige, der får skemaet tilsendt, kan du vinde præmier, hvis du svarer.

“Vi har brug for viden om, hvordan vi lige netop her i vores kommune kan skabe bedre muligheder for vores borgere, så de kan være mere fysisk aktive. Hvordan kan idrætshallerne blive brugt af flere? Og er der andet, vi kan gøre, for at flere kommer i gang? Det håber vi at få nogle svar på gennem undersøgelserne,” siger Mai-Britt Beith, formand for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget.

Vil vise potentialet: Flere kan være aktive

Danmark i Bevægelse er den største nationale måling af bevægelsesvaner herhjemme, og spørgeskemaet sendes til ca. 400.000 borgere over hele landet.

Undersøgelsen kobler oplysninger om bevægelsesvaner, adfærd og motiver sammen med data om de muligheder for fysisk aktivitet, der findes i hver enkelt kommune, fx cykelstier, idrætsanlæg og grønne områder. På den måde opstår der et Danmarkskort over potentialet for at få flere i gang med at være mere fysisk aktive.

Forskningsprojektet bliver dermed et værdifuldt værktøj til at prioritere og planlægge fremtidens indsatser i hver enkelt kommune, når der skal skabes et Danmark i Bevægelse. Det er støttet af Nordea-fonden med knap 12 mio. kr.

Fysisk aktivitet er for mange forbundet med glæde og samvær med andre, mens det for andre er en naturlig del af den daglige transport og arbejdet. Alt sammen med en positiv virkning på den fysiske og mentale sundhed.

I Hjørring Kommune har man valgt at supplere den landsdækkende undersøgelse med en lokal undersøgelse som udføres af DGI. Hjørring Kommunes Børne- Fritids- og Undervisningsudvalg ønsker at få belyst borgernes idrætsvaner og fritidsønsker herunder også ønsker til de faciliteter kommunen tilbyder til fritidslivet både det organiserede og det uorganiserede.”Vi håber rigtig mange borgere vil tage sig tid til at svare, hvis I har modtaget en hilsen fra Hjørring Kommune i jeres E-boks. Vi glæder os til at bearbejde besvarelserne og få et indblik i borgernes ønsker og interesser for fritidslivet i Hjørring Kommune. Folkeskolens 6. – 10. Klasses elever spørges også til deres fritidsinteresser og ønsker – dog ikke via E-boks” afslutter Mai-Britt Beith. Og supplerer “Alle besvarelser er naturligvis anonyme”.

Spørgeskemaundersøgelse i Hjørring Kommune:

Børne- Fritids- og Undervisningsudvalget ønsker at få belyst borgernes ønsker og interesse for deres fritids- og foreningsliv samt et overblik over facilitetsønsker. Dette vil sammen med en facilitetsanalyse give et overblik som fremadrettet kan medvirke til at tegne det fremtidige idrætsbillede i Hjørring Kommune. Denne lokale borgerundersøgelse er en udløber af budgetaftale 2021-2023 og falder i fin tråd med den landsdækkende undersøgelse Danmark I Bevægelse.

Danmark i Bevægelse

Danmark i Bevægelse er den hidtil største nationale måling af vores bevægelsesvaner. 400.000 voksne danskere modtager spørgeskemaet i deres e-Boks.

Hver kommune modtager en opgørelse over potentialet til at få flere i gang med fysisk aktivitet i netop deres område.

Projektet løber fra 2019-22 og udføres af Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet, med professor Bjarne Ibsen i spidsen. Det er støttet af Nordea-fonden med knap 12 mio. kr.

www.danmarkibevægelse.dk

Kontakt:

Yderligere information vedr. Hjørring Kommunes borgeres ønsker og motionsinteresser, facilitetsønsker og behov:
Mai-Britt Beith, formand for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Mail: mai-britt.beith@hjoerring.dk

Mette Lærke Braüner, Chef for Fritid, Udvikling og Administration, tlf. 41 22 38 04. Mail: mette.laerke.brauner@hjoerring.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/hjaelp-din-kommune-fortael-hvor-meget-du-bevaeger-dig-og-om-dine-idraetsvaner-og-fritidsdromme?releaseId=13602659

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu