ANNONCE

PRM / Hjemme med ungerne? Sådan gør du hjemmet til et legeland

31. marts 2020 08:30 | Af: Ritzau Info
 

Efter to uger hjemme sammen med børnene er mange forældre ved at løbe tør for ideer til aktiviteter. Stor detailkæde oplever markant efterspørgsel på legetøj og redskaber til huset og haven.

Pressemeddelelse fra Biltema

Mange ser det som en velkommen gave at tilbringe ekstra meget tid sammen med sine børn. Men adskillige uger under samme tag med de små poder uden mulighed for at mødes med legekammerater kan være en prøvelse for selv de mest tålmodige forældre. Efter to ugers nedlukning og med flere i vente halter inspirationen til spændende aktiviteter for både børn og voksne. Denne idémangel mærker detailkæden Biltema, der i den seneste uge har oplevet stor efterspørgsel på produkter målrettet børn.

– Vi ved alle, at det kan være svært at blive ved med at finde på spændende og underholdende aktiviteter for børnene. Og lige nu møder vi rigtig mange forældre, der handler varer til kreative sysler og måske fremrykker indkøbet af en havetrampolin eller et gyngestativ, som var planlagt til sommeren, siger Per Normann, der er hus- og haveekspert i Biltema.

Per Normann giver her tre gode råd til alle dem, der vil gøre hverdagen sjov for både børnene og sig selv i de kommende uger.

 • Indret en permanent krea-afdeling
 • Der er en grund til, at de fleste børnehaver har et dedikeret kreativt værksted, og at skolernes billedkunstundervisning foregår i et separat lokale. Kreativitet roder, laver pletter og fylder. Derfor er det en god idé at afskære en del af stuen eller et andet rum til at tegne, male og lege med perler, så det er til at gå til og fra, når der er tid. Dæk af på gulvet, og se igennem fingre med, at det roder.

 • Variér dagens aktiviteter
 • Det kan være svært at følge et fast skema til punkt og prikke sammen med børnene, særligt med små børn. Tænk alligevel over, at dagen byder på både rolige og fysisk aktive aktiviteter, stor koncentration og høje grin, inde og ude. Del eventuelt dagen op i blokke, så man er sikker på at komme igennem de forskellige elementer, en varieret dag skal indeholde.

 • Gør haven sjov og tillokkende
 • Det kan være en udfordring at få børnene med udenfor. Det er dog meget vigtigt for børnene at komme ud og brænde noget energi af – mindst en times fysisk aktivitet om dagen lyder tommelfingerreglen. Sørg for, at cyklen er klargjort, og invester eventuelt i et løbehjul eller rulleskøjter, hvis cykelturen bliver for ensformig. Haven kan på samme måde optimeres med et gyngestativ, trampolin eller et sæt mobile fodboldmål. De kreative udfoldelse kan også sagtens rykkes udenfor, hvor man sammen kan udleve drømmen om at bygge en sæbekassebil.

  Kontakt:

  Peter Normann
  Hus- og haveekspert, Biltema
  (+45) 22 33 17 95
  sales.aalborg@biltema.com

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/hjemme-med-ungerne-sadan-gor-du-hjemmet-til-et-legeland?releaseId=13590935

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

  ANNONCE

  ANNONCE
  Del din kommentar
  Forsiden lige nu