ANNONCE

PRM / Hjerneforsker skriver fantasy om kræftsyg dreng

25. februar 2020 12:03 | Af: Ritzau Info
 

Anders Christian Meidahl, læge og hjerneforsker, debuterede som fantasyforfatter i efteråret 2019 med “Ildens sværd” i fantasyserien “Livets træ” til børn. Nu afsluttes fortællingen med “Isens stav.”

Pressemeddelelse fra Turbine Forlaget A/S

Den kræftsyge dreng Tristan kæmper stadig en hård kamp mod både sygdom og onde kræfter, der vil ødelægge Livets Træ i den verden, som Ørn og Høg har hentet ham til. I den nye verden er han Ildens søn, og det lykkes ham at få fat i ildens sværd. Derudover har han mødt Isens datter, Ada.

I bind to er der fortsat mange kampe, der skal kæmpes. Ildens søn og Isens datter må arbejde sammen for at stoppe dragen Nidhøg. Tiden er knap, de har endnu ikke fået fat i Isens Stav og svære kampe venter forude. Sammen må Tristan og Ada redde mennesker, kæmper, elvere og Livets Træ. Men kan de det?

Anders Christian Meidahl er læge og ph.d.-studerende i hjernevidenskab på Oxford University. I serien “Livets Træ” får han kombineret sin faglige viden om hjernen med sin nysgerrighed efter at forstå og undersøge mere af, hvad der foregår i hjernen. At kombinere alvorlig sygdom hos børn med en fantasyfortælling, giver god mening for forfatteren og lægen: “Hverken alvorlig sygdom eller eksistentielle spørgsmål er forbeholdt voksne mennesker. Børn tænker, børn gør sig forestillinger, og børn mærker. Men det glemmer vi voksne indimellem.
Sygdom kan ramme os i alle faser gennem livet. Og nogle rammer den bare alt, alt for tidligt. Det er vigtigt at kunne tale om sygdom. Også med børn og i børns eget sprog.”

I et fantasyunivers er alt muligt. Og derfor kan det også bruges til at sætte ord på det, der kan været svært at forklare. “I bogens realplan kæmper Tristan mod kræft i hjernen. Men hjernetumorer er uforståelige for Tristan, og i den parallelle fantasy-verden slås han i stedet mod en mere håndgribelig ondskab. Og som ethvert barn ramt af kræft, må han udvise ubegribeligt mod og styrke,” forklarer Anders Christian Meidahl, der med sine bøger også rejser spørgsmålet om, hvad der er virkeligt:

“For som professor Clark siger til sin patient Tristan: ‘Alt, hvad vi oplever og sanser, er et resultat af aktiviteten i vores hjerne. Så hvordan kan nogen oprigtigt afgøre, om det, andre sanser, er rigtigt eller forkert?'”

Illustrator Rasmus Jensen har tegnet de flotte illustrationer, der giver ekstra liv til historien om drengen Tristan og Livets Træ.

Fakta om bogen:
Titel: Isens stav
Forfatter: Anders Christian Meidahl
Illustrator: Rasmus Jensen
Forlag: TURBINE
ISBN: 9788740661279
Sidetal: 98
Vejl. pris: 259,95 kr.

Kontakt:

PR og kommunikation Marie Jensby tlf.: 60548460 email: marie.jensby@turbine.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/hjerneforsker-skriver-fantasy-om-kraeftsyg-dreng?releaseId=13588785

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu