PRM / HK: Gode ambitioner i EUD-udspil

13. september 2018 13:46 | Af: Ritzau Info
 

HK deler de mange ambitioner i dagens EUD-udspil, men det er uklart, om der også følger de nødvendige midler med. Formand Kim Simonsen siger: “Det er glædeligt, at regeringen tager udfordringerne med at få flere elever til at vælge en erhvervsuddannelse efter folkeskolen alvorligt. Derfor er det også bekymrende, at regeringen fastholder omprioriteringsbidraget.”

Pressemeddelelse fra HK/Danmark

Regeringen præsenterede i dag 55 konkrete forslag, der skal tiltrække flere unge til erhvervsuddannelserne.

“Jeg deler ønsket om, at flere unge skal vælge en erhvervsuddannelse, som er en direkte vej til et godt og udfordrende arbejdsliv. Derfor er jeg tilfreds med, at regeringen har fokus på at få styrket overgangen til erhvervsuddannelserne og øget kvaliteten af dem. De unge mennesker skal simpelthen vide meget mere om de mange spændende fag og uddannelser, erhvervsskolerne tilbyder. Og de skal vide, at der er gode jobs, når de er færdige med uddannelsen” siger Kim Simonsen.

Til gengæld er formanden for HK bekymret for, om ambitionerne bliver fulgt op af de nødvendige ressourcer: “Lige nu er det uklart, hvordan økonomien i udspillet kommer til at se ud, og regeringen fastholder omprioriteringsbidraget. Jeg kan frygte, der er tale om at give med den ene hånd og tage med den anden” siger Kim Simonsen.

Med andre ord: Det er fint, at regeringen så at sige sætter proppen i. Men skal det her for alvor nytte, skal der altså flere penge til.

HK bakker op om den øgede indsats i forhold til digitalisering og havde gerne set et endnu stærkere fokus på især butiks-, handels- og kontoruddannelserne:

“Danmark skal i høj grad leve af servicebranchen, og det er der, langt de fleste job er. Det skal vi huske at sige til de unge, og derfor skal vi investere i kvaliteten af netop de uddannelser ” siger Kim Simonsen.

Kontakt:

Kommunikationsrådgiver, Lise Thorsen, tlf. 23 32 88 12

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/hk-gode-ambitioner-i-eud-udspil?releaseId=13553949

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu