PRM / HK: Ja tak til mere faglighed i den offentlige sektor

4. september 2018 16:47 | Af: Ritzau Info
 

Regelsaneringer og frihed til faglighed styrker de offentligt ansattes mulighed for at levere god velfærd. Regeringens forudsætning om, at afbureaukratiseringen kan frigøre fire milliarder kroner, er imidlertid mere end tvivlsom, lyder det fra HK Kommunal.

Pressemeddelelse fra HK/Danmark

Sagsbehandlere, lægesekretærer, jobcentermedarbejdere, skolesekretærer, bibliotekspersonale og langt hovedparten af landets offentligt ansatte ser frem til, at man på Christiansborg får luget ud i en række utidssvarende regler og procedurer, så man i højere grad får mulighed for at udnytte sin faglighed.

Sådan lyder det fra HK Kommunals formand Bodil Otto om det afbureaukratiseringsudspil, ‘Færre regler og mindre bureaukrati’, regeringen netop har præsenteret.

– Vi har igennem en årrække talt varmt for en kursændring i styringen af velfærden, så medarbejderne kan få mere tid til kerneopgaven. Helt overordnet er regeringen derfor på rette spor med sit udspil. Samtidig kvitterer vi for, at innovationsministeren inviterer de ansatte og deres organisationer til et partnerskab om at forny den offentlige sektor, siger Bodil Otto.

HK Kommunals formand opfordrer derfor innovationsministeren til at lade handling følge ord, når det drejer sig om at inddrage medarbejderne i afbureaukratiseringen.

– Hvis de gode intentioner om at frigøre noget faglighed i velfærden skal have luft under vingerne, er det bydende nødvendigt, at inddrage de praktikere, der i dagligdagen løser de borgerrettede velfærdsopgaver, fra dag ét. Medarbejderne er på mange måder garanter for, at kommuner, regioner og stat kan fastholde styringen i afbureaukratiseringsprojektet, lyder det fra Bodil Otto.

Regeringens forventninger om, at afbureaukratiseringen kan frigøre hele fire milliarder kroner frem til 2022, hviler ifølge HK Kommunals formand på et ganske skrøbeligt grundlag.

– Jeg vil tillade mig at betvivle, at der alene som følge af procesændringer kan frigøres et beløb i den størrelsesorden. Under alle omstændigheder er det helt afgørende, at man ikke indhenter mulige effektiviseringsgevinster, før man har høstet konkrete resultater ude i den virkelige verden. At man i det hele taget ikke lader en sparedagsorden diktere hele processen, siger Bodil Otto og fortsætter:

– For det nytter jo altså ikke noget, at man processerer sig frem til udvikling og kvalitet, hvis man samtidig gennem minusvækst og et opgør med de puljer, der er sat i verden for at dække de værste huller i velfærden, amputerer antallet af offentligt ansatte, så de, der er tilbage, ikke længere har tid til at lykkes med kerneopgaven.

Kontakt:

Bodil Otto, formand for HK Kommunal, tlf. 29469670

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/hk-ja-tak-til-mere-faglighed-i-den-offentlige-sektor?releaseId=13477326

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu