ANNONCE

PRM / HK: Mænd får højere løn end kvinder i 9 ud af 10 job

16. september 2020 08:19 | Af: Ritzau Info
 

Dansk lovgivning slår fast, at det er forbudt at forskelsbehandle på grund af køn, når det kommer til løn. Alligevel er der stadig forskel på lønnen mellem mænd og kvinder i de fleste job i Danmark. Nu kan du udregne lønforskellen mellem mænd og kvinder i dit job.

Pressemeddelelse fra HK Danmark

Ligeløn er blevet det store emne igen, men det kan være svært at finde ud af, hvordan det står til inden for ens egen branche. For i Danmark er det stadig et tabu at tale om sin løn. Det vil fagforeningen HK gøre op med. Derfor har de lavet en ligelønsberegner, hvor man ud fra sin stillingsbeskrivelse kan finde ud af, om der er ligeløn indenfor ens erhverv.

“Diskussionen om ligeløn kan desværre for mange virke fjern, men hårde facts slår fast, at det her er et strukturelt problem, som skal løses. Og det er absolut ikke kun et problem i et enkelt fag, men desværre i langt de fleste”, siger næstformand i HK, Martin Rasmussen.

Mænd tjener mere end kvinder i alle brancher

HK ligelønsberegner er lavet på tal fra Danmarks statistik og viser, at ud af 289 jobs, tjener mænd mest i 262 af dem. Det svarer til mere end 90% af de omfattede jobfunktioner.

“Kvinder og mænd skal have lige løn for samme arbejde, men desværre ser vi at det stadig i 2020 ikke er tilfældet. Det kalder på politisk handling. Jeg håber denne ligelønsberegner også kan være med til at starte diskussionen over frokostbordet på arbejdspladserne”, siger Martin Rasmussen

Lønberegneren viser den faktiske forskel på mænd og kvinders løn inden for det givne erhverv i kroner og ører. Beregneren viser derfor hvor mange kroner og ører, en kvindes løn skal stige eller falde, for at svare til en mands løn i samme job.

Du kan tjekke lønforskellen i din arbejdsfunktion her: https://www.hk.dk/ligeloensberegner

Eksempler på lønforskel

En kvindelig salgsarbejder i butik tjener 20,46 kr. mindre i timen end en mand i samme fag. Det samme er tilfældet indenfor væksthus- og anlægsgartnerarbejde, hvor kvinder tjener 11,46 kr. mindre i timen end deres mandlige kollegaer.

Kontakt:

Kommunikationschef Søren Gisselmann tlf.: 24600605 email: soeren.gisselmann@hk.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/hk-maend-far-hojere-lon-end-kvinder-i-9-ud-af-10-job?releaseId=13600002

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu