PRM / HK: Nye sanktionsregler udfordrer retssikkerheden

16. november 2018 15:26 | Af: Ritzau Info
 

Bedre vejledning og forenklede regler giver borgerne bedre retssikkerhed. Men indførelsen af de såkaldte agterskrivelser giver modsat retssikkerheden et skud for boven. Det mener HK Kommunal om den nye politiske aftale om sanktioner i kontanthjælpssystemet.

Pressemeddelelse fra HK/Danmark

Den netop indgåede aftale om nye sanktionsregler får en lunken modtagelse fra HK Kommunals næstformand, Mads Samsing, der repræsenterer hovedparten af de ansatte på landets jobcentre.

De såkaldte agterskrivelser, man indfører med aftalen, betyder nemlig ifølge HK Kommunals næstformand, at borgernes retssikkerhed bliver udfordret med en ny og svært gennemskuelig proces.

– Indførelsen af agterskrivelser, hvor borgeren bliver præsenteret for partshøring og afgørelse i samme brev, stiller borgerne ringere. Det er ærgerligt, for aftalen indeholder på andre punkter klare fremskridt i spørgsmålene om forenklinger, forståelighed og vejledning, siger Mads Samsing.

Et af formålene med aftalen er at styrke kontrollen med udbetaling af ydelser, så borgere, der snyder, opdages. Den intention trænger ifølge Mads Samsing i den grad til at blive konkretiseret.

– Vores medlemmer, der på forskellig vis arbejder med kontrol, har nogle særdeles vanskelige rammevilkår. Der er masser af gråzoner, der slet ikke bliver taget hånd om i den nye aftale. Det gælder for eksempel spørgsmålet om medarbejdernes brug af sociale medier i kontrolindsatsen. Hvad må de ansatte, og hvad må de ikke?, lyder det fra Mads Samsing.

Kontakt:

HK Kommunals næstformand, Mads Samsing, tlf. 2136 6747

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/hk-nye-sanktionsregler-udfordrer-retssikkerheden?releaseId=13564280

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu