ANNONCE

PRM / HK’ere skal være klimaaktivister

3. juni 2020 10:05 | Af: Ritzau Info
 

Medarbejderne på de danske arbejdspladser spiller en afgørende rolle i at sikre grønnere og mere klimaeffektive arbejdspladser, og HK Privat lancerer derfor nu som den første danske fagforening to nye kurser i klimaaktivisme på arbejdspladsen.

Pressemeddelelse fra HK Privat

Giv medarbejderne bedre mulighed for hjemmearbejdsdage, så der pendles mindre. Indfør indkøbspolitikker, der medregner klimakonsekvenser. Lav flere fysiske møder om til videomøder. Og måske kunne kantinen også godt være lidt grønnere og plastikkrusene ved kaffemaskinen kunne udskiftes til et mere nedbrydeligt materiale. Det handler om alt fra større omlægninger til små ændringer i hverdagen, når de danske arbejdspladser skal arbejde med bæredygtighed og grøn omstilling. Og kreative løsninger findes netop, når alle medarbejdere i virksomhederne tænker med.

– Klimadagsordenen påvirker i den grad de danske arbejdspladser, og selv i en corona-krise har vi ikke råd til at glemme, at vi står overfor nogle meget alvorlige klimaudfordringer, der kommer til at præge vores allesammens liv og arbejdsliv. Som fagforening er det vigtigt for os at være proaktive i forhold til at finde løsninger på udfordringerne, udtaler næstformand i HK Privat Anja C. Jensen og tilføjer:

– Lige netop HK’erne sidder ofte med både dybdeindsigter og det brede blik på forretningens indkøb, regnskab, mødeaktivitet og arbejdsgange med videre. Og det kan i den grad bruges i både idefase, planlægning og implementering af nye grønne initiativer. Det er jo i forvejen kerneopgaver for mange HK’ere.

Det ene kursus er for medlemmer og det andet er for tillidsvalgte, der ønsker at være med til at spille en rolle i forhold til grøn omstilling på arbejdspladsen. På kurserne arbejdes der med, hvordan man som medlem eller tillidsvalgt kan stå i spidsen for dette arbejde, og hvordan man sikrer, at kollegerne bliver motiveret til at bidrage til det vigtige arbejde.

– Vi satser på, at mange medlemmer vil tage imod disse kursustilbud, så de bliver klædt på til at bidrage til løsninger på et af de vigtigste samfundsproblemer – og samtidig håber vi på, at medlemmerne og de tillidsvalgte, der deltager på kurserne, vil være med til at gøre os i HK Privat endnu klogere på, hvad den grønne dagsorden betyder på deres arbejdspladser, slutter Anja C. Jensen.

Kurserne kører i september 2020 og er i første omgang forsøgskurser, men det er forventningen, at kurserne bliver en fast del af HK Privats kursusudbud.

Kontakt:

Næstformand i HK Privat Anja C. Jensen tlf.: 60183331 email: anja.c.jensen@hk.dk

Faglig Konsulent Esben Noel Hjort tlf.: 23498190 email: esben.hjort@hk.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/hkere-skal-vaere-klimaaktivister?releaseId=13594449

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu