PRM / Hør om robotter og ny teknologi på byggepladserne 11. oktober i Aarhus

26. september 2018 06:01 | Af: Ritzau Info
 

Nu får bygge- og anlægsvirksomhederne i hele Region Midtjylland mulighed for at se og høre, hvordan robotter og anden ny teknologi kan lette arbejdet på byggepladserne. Den 11. oktober løber det første af fem arrangementer over hele landet af stablen i Teknologiparken i Aarhus.

Pressemeddelelse fra Dansk Byggeri

En modulær robotplatform fra Robot At Work, der kan male, skrue og rense facader af. Det er bare en af de nye teknologier, man kan opleve på arrangementet, som TÆT PÅ ny teknologi – Build 4.0 står bag.

– Robot At Work kan mange af de ting, vi gerne vil fortælle om nye teknologier. For det første gør den virksomhederne mere effektive. For det andet sikrer den et bedre arbejdsmiljø, fordi den udfører de nedslidende opgaver. Og så er den nærmest allerede på markedet og kan nemt betjenes uden det store kendskab til robotter, siger direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri.

TÆT PÅ ny teknologi
Til arrangementerne udstiller regionale virksomheder deres bud på teknologiske løsninger til bygge- og anlægsbranchen. Det kan være kvalitetssikring med droner eller digitale plantegninger. Fælles for alle teknologierne er, at virksomhederne i princippet kan tage dem i brug med det samme. Der vil også være en række korte oplæg fra rådgivere, virksomheder og andre fra byggebranchen, som anvender nye teknologier i deres hverdag.

Fakta:

Bag TÆT PÅ ny teknologi – Build 4.0 arrangementerne står Dansk Byggeri, TEKNIQ, Arkitektskolen i Aarhus, InnoByg og Teknologisk Institut. Det er gratis at deltage i arrangementerne, og der vil være forplejning undervejs. Det første arrangement i Aarhus den 11. oktober finder sted kl. 13-17, hos Teknologisk Institut, Teknologiparken, Kongsvang Allé 29, 8000 Aarhus C.

Kontakt:

Direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri, telefon 20 28 52 64
Journalistpraktikant Caroline Schrøder, Dansk Byggeri, telefon 29 74 94 44

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/hor-om-robotter-og-ny-teknologi-pa-byggepladserne-11-oktober-i-aarhus?releaseId=13561148

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu