ANNONCE

PRM / home: Maj var vild – juni vildere

23. juni 2020 05:59 | Af: Ritzau Info
 

Bolighandler: Maj er ikke den bedste salgsmåned i 10 år ret længe. Jublen fortsætter nemlig i juni, der ender endnu højere, viser rekordsalg hos Home.

Pressemeddelelse fra home a/s

Boligsiden offentliggør i dag handlerne for maj. I ejendomsmæglerkæden Home lukker man i dag salget for juni måned* og starter tælleren for en ny måned. Juni er endnu bedre end maj, der ellers er den bedste salgsmåned i 10 år, ifølge opgørelsen fra Boligsiden.

Salget i juni ender mere end 10 % over maj i kæden, og Home skal man helt tilbage til omkring midt i ‘nullerne’, hvor boligmarkedet boomede, for at finde salgstal i samme kaliber som i juni 2020.

Det er især sommerhus-salget, der har slået taget af boligmarkedet i en meget usædvanlig tid.

Stærk sommerhus-storm

Sommerhussalget blæste ind over Danmark, og intensiteten er løbende taget til. Det er stærk storm, vi ser i juni op til sommerferien. Intet mindre en vild og overraskende udvikling, vi har set siden marts, ” siger Michael Dalsager, der er senior kommunikationskonsulent i Home.

“Maj satte rekord for os, men juni bliver vildere. Juni er den bedste salgsmåned for sommerhuse i homes 30-årige historie, ” siger han.

Få ville for tre måneder have troet, at det skulle være en krise, der for alvor fyrede op under boligmarkedet og ikke mindst sommerhussalget.

Lejlighederne ind i varmen

Som den sidste boligtype er lejlighedssalget kommet ind i varmen. Der var klar fremgang i maj, men i juni er der solgt 16 % flere i juni sammenlignet med juni sidste år, viser Homes tal.

“Optimismen har spredt sig i byerne. Købere ser på mange lejligheder og vil fortsat gerne handle om tingene med den økonomiske usikkerhed som argument, men lejlighedspriserne ser ud til at holde fint stand, og det er i sig selv med til at skabe tryghed om købet. ”

Ligeledes er renten faldet en smule på det seneste, hvilket også tæller på plussiden for lejlighederne.

Home-mæglerne har alt i alt solgt omtrent 35 % flere boliger i juni sammenlignet med samme måned sidste år.

  • Sommerhusene tegner sig for en vild fremgang på 173 %.
  • Huse/rækkehuse: Sælger 15 % bedre i juni i år end sidste år.
  • Lejlighederne er også kommet med – der er solgt 16 % flere i juni sammenlignet med juni sidste år.

Men der bliver i disse måneder solgt flere sommerhuse end ejerlejligheder i Danmark, hvilket er et helt nyt fænomen. Sådan har det været i april, maj og det fortsætter i juni.

Home kan dermed gøre status for 1. halvår af 2020.

“Vi ender med et 4 % bedre halvårssalg opgjort på alle boligtyper – trods corona-månederne med nedlukning og begrænsninger. Det er ganske enkelt imponerende, ” siger Michael Dalsager og fremhæver, at juni ligeledes har budt på en markant stigende interesse for at sætte boligen til salg:

“De seneste uger har vi sat rekord for salgsvurdering i år – og over 40 % flere salgsvurderinger end samme tid sidste år.”

*Home opgør indeværende salgsmåned inden månedsskiftet, fordi kæden dermed tager højde for boligkøbernes seks hverdages fortrydelsesfrist.


Udviklingen i antal solgte boliger før og efter coronanedlukningen:


Antal solgte i 2020Boligtype

Januar

Februar

Marts

April

Maj

Ændring seneste måned

Ændring seneste år

Villaer/rækkehuse

3.763

4.209

3.985

3.605

4.992

38%

3%

Ejerlejligheder

1.513

1.609

1.291

1.087

1.558

43%

-2%

Sommerhuse

611

792

917

1.305

2.132

63%

93%

Alle boligtyper

5.887

6.610

6.193

5.997

8.682

45%

15%

(Tabellen dækker over alle handlede villaer, rækkehuse, ejerlejligheder og fritidsboliger i perioden januar-maj 2020. Kilde: Boligsiden)

Kontakt:

Presseservice & analyse Michael Dalsager tlf.: 2043 3614 email: mida@home.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/home-maj-var-vild-juni-vildere?releaseId=13595801

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu