PRM / Hotel Christiansminde, Netto og Kirkens Korshær dækker op til påskefrokost for socialt udsatte i Svendborg

26. marts 2018 08:01 | Af: Ritzau Info
 

Folk i Svendborg uden udsigt til påskehygge kan igen i år komme til påskefrokost, når Netto donerer overskudsmad til Kirkens Korshær. Madvarerne bliver transporteret fra nærliggende Netto-butikker og forvandlet til en lækker påskefrokost af kokkeeleverne Tobias Anker Simonsen og Casper Rigvald fra Hotel Christiansminde i Svendborg.

Pressemeddelelse fra Netto

En håndfuld frivillige fra Netto-butikker fra Fyn og Jylland fylder skærtorsdag morgen d. 29. marts en stor gul Netto-lastbil med friske overskudsvarer. Lastbilen kører varerne til Kirkens Korshærs lokaler, Hjørnestuen, i Svendborg, hvor to dygtige kokkelever fra Hotel Christiansminde stiller op og forvandler råvarerne fra Netto til en lækker påskefrokost. Overskudsmaden består af friske råvarer, som enten vil overskride sidste salgsdato i påsken pga. de mange lukkedage, eller som er blevet lettere beskadiget under transporten til butikken.

Den lokale butikschef i Netto i Svendborg, Tejs Berg Assendrup, er begejstret over, at Svendborg bliver midtpunkt for endnu en påskefrokost. “Svendborg er en gammel stolt by, og derfor er det også vigtigt at værne om de ting, der støtter op om lokalsamfundet og miljøet. At skulle smide overskudsmad ud henover påsken pga. kort holdbarhed er noget, der altid har generet mig. Derfor glæder det mig, at medarbejderne i butikken vil være med til at pakke overskudsvarerne sammen og sende det til nogen, som har brug for det her i byen.”

Også hos Kirkens Korshær er man glade. “Vi er meget glade for donationen, og vi glæder os til at gøre vores ypperste for at give vores brugere en ekstra særlig dag sammen med kokken og vores dedikerede frivillige, fortæller John Eckhardt, som er korshærleder i Svendborg.

Det hele startede i julen 2016 med, at Netto og Kirkens Korshær stablede en julefrokost på benene, hvor 20 butikker donerede overskudsmad. Til årets påskedonation deltager i alt 114 Netto-butikker, som donerer overskudsmad til en række organisationer.

En frokost for socialt udsatte i lokalsamfundet

Butikker landet over holder lukket henover påsken, men de friske råvarer hos Netto går ikke til spilde. Med årets store påskefrokost for socialt udsatte og ensomme får alle en mulighed for at få det samvær og måltid, som mange andre tager for givet. Køkkenchef Rasmus Urup fra Hotel Christiansminde stod sidste år i køkkenet på værestedet i Svendborg og lod sin egen familie vente på sig ved bordet derhjemme, men i år giver han faklen videre til den yngre generation. Kokkeleverne, Tobias Anker Simonsen og Casper Rigvald, træder i år til, når påskefrokosten skal tilberedes i Svendborg.

“På Hotel Christiansminde går vi meget op i at minimere madspild. Vores kokkeelever er gode til at komme med forslag til, hvordan vi får brugt alle råvarerne i køkkenet, så det er nærliggende, at de får lov til at brillere til dette års frokost. Nu er det anden gang vi kommer til at være med til dette arrangement, og jeg tvivler på, at det bliver sidste gang. Jeg har altid ment, at man skal hjælpe andre i nød, og det er også nogle af de værdier vi skal give videre til hinanden og vores elever her på Hotel Christiansminde. Derfor sender vi også Tobias og Casper til dette års arrangement – et arrangement de faktisk ser frem til med stor entusiasme!” udtaler Rasmus, der værdsætter initiativet og glæder sig over, at de kan være med til at omdanne, hvad der ellers var endt i en container efter påsken til et hyggeligt og næringsrigt måltid.

Netto sætter hårdt ind for kampen mod madspild

Kampen mod madspild har længe stået på agendaen hos Netto, der som den første detailkæde i marts 2017 offentliggjorde sine tal for madspild i butikkerne. Siden 2014 har Danmarks største detailkæde formået at reducere sit madspild med 10 % – men Netto stræber efter en reduktion på 50 % inden 2030. For at nå dette mål har Netto blandt andet et strategisk samarbejde med FødevareBanken, der dagligt aftager overskudsmad fra Nettos centrallager. Projekter som jule- og påskefrokosterne med Kirkens Korshær, hvor råvarerne kommer fra Netto-butikkernes overskudsmad, er også vigtige brikker i missionen om mindre madspild.

Kontakt:

Netto Tejs Berg Assendrup, Butikschef i Svendborg, Dansk Supermarked Group, tlf. 87 78 50 02
Kirkens Korshær, Maja Einfeldt Molberg, kampagneleder – erhverv, tlf.61 38 80 61
FødevareBanken, Karen-Inger Thorsen, direktør, tlf. 23 40 89 51

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/release?releaseId=12536226

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu