ANNONCE

PRM / Hotel- og Restaurantskolen laver sushiefteruddannelse

11. september 2020 14:07 | Af: Ritzau Info
 

Hotel- og Restaurantskolen er i samarbejde med Letz Sushi nu klar med en efteruddannelse, der skal opkvalificere sushimedarbejdere og hjælpe ledige til sushi-jobs.

Pressemeddelelse fra Hotel- og Restaurantskolen

Sushibranchen har længe, i manglen på kvalificerede kokke, efterspurgt en decideret uddannelse. På Hotel- og Restaurantskolen lancerer vi derfor nu et partnerskab med kæden Letz Sushi.

Direktør på Hotel- og Restaurantskolen, Anne-Birgitte Agger, var dengang positivt indstillet over for idéen om at påtage sig en aktiv rolle for at løse problemet:

– Efter en grundig dialog og research har vi nu udviklet et tilbud, der både kan hjælpe mennesker, der gerne vil ind i branchen, og mennesker, der vil blive i branchen med et bedre udgangspunkt. Og så ligger det helt i tråd med, at vi gerne vil oprette og værne om de stærke relationer med branchen, siger hun.

Ansvar for branchen

Målet med det nye initiativ, at branchen fremover kan få flere kvalificerede medarbejdere til at besætte de mange ledige stillinger på sushirestauranterne. Det første hold begynder på skolen i oktober:

– Det er ledige, som er klar til at komme ud på arbejdsmarkedet og tage jobs i sushirestauranter. Derefter vil vi uddanne Letz Sushis nuværende medarbejdere, som har brug for opkvalificering, fortæller Lene Vietz, der er projektleder på forløbet.

Administrerende direktør i Letz Sushi, Anders Barsøe, forklarer, at det er et ansvar over for branchen generelt, der er grobund for samarbejdet:

– Vi gør det, fordi vi gerne vil løfte branchen i sin helhed. Det er en del af den overordnede ansvarstagen, som vi tager som virksomhed. Vi har valgt at samarbejde med Hotel- og Restaurantskolen, da skolen er en stærk samarbejdspartner til at løfte opgaven og oplagt at lave et uddannelsesforløb sammen med.

Hele situationen med coronavirus har mudret billedet af, hvor mange sushikokke der helt præcist mangler. Anders Barsøe mener dog, at det vil blive det samme billede, når branchen er kommet ud på den anden side af krisen.

– Vi er nødt til at tage nogle initiativer nu, mens tid er, så vi står bedre på den anden side. Og så håber vi, at vi står med nogle gladere og endnu dygtigere medarbejdere til den tid.

Første initiativ af mange

Det nye efteruddannelsesforløb kan samtidig være startskuddet til at inddrage sushien i større omfang på Hotel- og Restaurantskolens forskellige kurser og uddannelser.

– Vi håber, at vi får opbygget rutiner og solid knowhow i det japanske køkken, og at det bliver en fast del af vores efteruddannelsesudvalg. Det vil også være interessant at tilbyde det til vores kokkeelever som et valgfag, eller måske endda en grunduddannelse. Dette er det første initiativ af forhåbentlig mange flere, siger Lene Vietz, der minder om, at en uddannelse som sushikok i Japan tager otte år.

Praktik i Letz Sushi

Under det nye fire uger lange kursus kommer deltagerne omkring undervisning i grundteknikker, knivslibning af japanske knive, ergonomi, bæredygtighed, tang, fermentering og Japans historie.

Undervejs bliver der besøg af gæsteundervisere med forskellige specialer, og der vil være forskellige relevante udflugter. Forløbet bliver kombineret med praktik i Letz Sushis restauranter.

Efteruddannelseforløbet er et samarbejde mellem Hotel- og Restaurantskolen og Letz Sushi. Jobcenter København er en del af samarbejdet fra start, hvor der i forbindelse med jobrotation bliver udvalgt en række borgere, der kan deltage i efteruddannelsen.

Det er planen, at medarbejdere fra andre sushirestauranter også kan deltage i fremtiden.

Kontakt:

Kommunikationschef Marianne Søndergaard tlf. 28 80 99 54

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/hotel–og-restaurantskolen-laver-sushiefteruddannelse?releaseId=13599757

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu