PRM / Hovedstaden er på niveau med Nice og Venedig

6. november 2018 07:00 | Af: Ritzau Info
 

De har det blandt andet i turist-metropoler som Venedig og i Nice, og nu har vi det også i København. Et maratonløb som er tildelt det Internationale Atletik Forbund (IAAF) Road Race Bronze Label

Pressemeddelelse fra Sparta Atletik og Motion

“Et IAAF Road Race Label gives til verdens førende landevejsløb. Et label er ensbetydende med, at arrangementet lever op til en række høje standarder, når det kommer til sikkerhed og oplevelsen for løberne. Label-etiketten tildeles også kun løb, hvor eliten holder højt niveau, og hvor der er en klar og tydelig guide til både atleter, fans og medier. Derudover skal løbet efterleve IAAF’s konkurrenceregler, kommunen skal støtte arrangementet og arrangøren har en forpligtelse til at fremme sporten og tage konkrete skridt i den globale kamp mod doping,” lyder det fra IAAF præsident Sebastian Coe.

Nordens eneste

Disse krav lever Telenor Copenhagen Marathon i samarbejde med Frederiksberg Kommune, Københavns Kommune, Wonderful Copenhagen, Sport Event Denmark og Dansk Atletik Forbund op til. Derfor er løbet fra 2019 blevet tildelt IAAF’s Road Race Bronze Label, hvilket de sidste par år har været en vigtig målsætning for eventen. Telenor CPH Marathon er dermed som det eneste maratonløb i Norden kommet med på den fine liste over maratonløb, som lever op til de krav, der stilles fra IAAF.

“Det er en cadeau, som vi sætter rigtig stor pris på, for det bekræfter os i, at vores løb holder et højt internationalt niveau, og at vi sammen med vores samarbejdspartnere har formået at udvikle eventen, som også tiltrækker flere og flere turister til glæde for hele hovedstaden. Vi har lavet en række tiltag de seneste år, hvor ruten blandt andet er blevet bedre og hurtigere, vi har fået en stærkere elite, og vores digitale service er helt i top, og det har virket,” siger Dorte Vibjerg, direktør i Sparta Atletik & motion.

Hos IAAF er man også glade for, at den danske hovedstad nu har et maratonløb med bronze Label.

“Vi lykønsker arrangørerne af Telenor Copenhagen Marathon med det velfortjente bronze label og ønsker dem og deltagerne det allerbedste for den 40. udgave af løbet,” siger Sebastian Coe.

Telenor CPH Marathon 2019 løbes den 19. maj med start og mål på Islands Brygge

Hovedsponsor

Telenor

Sponsor

Nike, BMW og High5

Partnere

Wonderful Copenhagen, Sport Event Denmark, Frederiksberg Kommune, Københavns Kommune og Dansk Atletik Forbund.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/hovedstaden-er-pa-niveau-med-nice-og-venedig?releaseId=13562662

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu