ANNONCE

PRM / Hovedstadens byggevirksomheder efterlyser flere lærlinge

15. oktober 2018 05:00 | Af: Ritzau Info
 

Det seneste år har bygge- og anlægsvirksomhederne i Region Hovedstaden ansat 17 procent flere lærlinge. Men på trods af den store fremgang er formand for Dansk Byggeri Hovedstaden bekymret for, at der i fremtiden vil mangle unge på erhvervsuddannelserne i København.

Pressemeddelelse fra Dansk Byggeri

Hovedstadens bygge- og anlægsvirksomheder har ordrebogen fyldt med nye byggeprojekter og renoveringer. Derfor har de masser af opgaver til deres nye lærlinge. Det seneste år er der blevet ansat 1.373 lærlinge i byggeriet i Region Hovedstaden, viser nye tal fra Undervisningsministeriet.

– I Dansk Byggeri Hovedstaden har vi ofte haft situationen med lærlingene på dagsordenen i forhold til både folkeskolerne, erhvervsskolerne og virksomhederne. Derfor er det er positivt at se, at det nu bærer frugt i form af flere praktikpladsaftaler. Virksomhederne har en pligt til at være med til at uddanne fremtidens håndværkere, siger formand for Dansk Byggeri Hovedstaden Mads Raaschou.

Han er også glad for dialogen med erhvervsskolerne, herunder NEXT Uddannelse København, der indtil videre har 459 elever, som har fået en praktikpladsaftale i år. Det er 106 flere end sidste år.

Mangler stadig unge i byggeriet

Men selv om flere lærlinge får praktikpladsaftaler, risikerer bygge- og anlægsbranchen stadig at mangle 17.000 uddannede medarbejdere om kun 10 år.

– 17 procent flere praktikpladsaftaler er et rigtig flot resultat, men det er vigtigt, at vi bliver ved med at forsøge at gøre erhvervsuddannelserne lige så attraktive som de gymnasiale uddannelser. Derfor laver vi mange initiativer, hvor vi fortæller de gode historier fra branchen til folkeskoleeleverne. Det gør vi, fordi eleverne ofte ikke kender de mange muligheder, der er inden for byggeriet, siger Mads Raaschou.

Færre i skolepraktik
Mens flere lærlinge kommer i praktik i virksomhederne, er antallet af elever i skolepraktik i Region Hovedstaden faldet med seks procent.

– Det er altid godt, når flere lærlinge kommer ud i virksomhederne. Når det er sagt, så har vi i Hovedstaden nogle meget populære fag, hvor antallet af elever i skolepraktik stadig er for højt. Derfor skal vi og erhvervsskolerne arbejde på at få de unge til at interessere sig for de fag, hvor der er ved at være mangel på lærlinge, siger formand for Dansk Byggeri Hovedstaden Mads Raaschou.

Mens der eksempelvis kun er seks malerlærlinge i skolepraktik i Region Hovedstaden, mangler 44 snedkere en læreplads. Lærlinge på bygge- og anlægsuddannelserne er som regel kun i skolepraktik i en kortere periode, indtil de bliver ansat af en virksomhed for resten af praktikperioden.

Kontakt:

Formand for Dansk Byggeri Hovedstaden Mads Raaschou, 28 44 00 88, mads@raaschou.as
Journalistpraktikant Caroline Schrøder, 29 74 94 44, csc@danskbyggeri.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/hovedstadens-byggevirksomheder-efterlyser-flere-laerlinge?releaseId=13562332

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu