ANNONCE

PRM / Huaweis vilde ambition: Vil skabe to millioner flere IT-folk over de næste fem år

27. februar 2020 18:41 | Af: Ritzau Info
 

[Shenzhen, China, February 27, 2020] Med en investering på mindst 50 mio. USD over fem år lancerer Huawei talentudviklingsprogrammet “Huawei ICT Academy Program 2.0”, der skal fremme virksomhedens samarbejde med universiteter verden over og skabe 2 millioner flere IT-folk på verdensplan.

Pressemeddelelse fra Huawei

[Shenzhen, China, February 27, 2020] I disse dage løber konferencen “Industrial Digitial Transformation Conference-Live” af stablen, hvor Huawei netop har offentliggjort store ambitioner for deres telekommunikationsakademi, “Huawei ICT Academy Program 2.0”.

Initiativet skal være drivkraften i at opfylde Huaweis ambition om at skabe 2 millioner flere IT-folk på globalt plan. Samtidig skal initiativet også bruges som afsæt til at skærpe de digitale færdigheder blandt studerende. Planen er, at denne del af initiativet skal iværksættes via samarbejde med universiteter verden over.

“Vi går meget op i at der skal være nok IT-folk i fremtiden – også i Danmark. Vi har allerede Seeds for the Future-programmet i Danmark, hvor vi samarbejder med AAU og DTU om hvert år at give studerende muligheden for at besøge vores Research & Development Center på vores hovedkvarter i Shenzen i Kina. Vi undersøger pt. også mulighederne for at etablere samarbejder med danske universiteter inden for kunstig intelligens”, siger Rene Rasmussen, Nordic Sales Director & Head of Enterprise Business Group for Huawei (Danmark) ApS.

Opretter fond der skal styrke telekommunikationsuddannelser

Initiativet udgør blot en del af Huaweis verdensomspændende digitale inklusionsprojekt kaldet TECH4ALL, som er sat i søen for at sikre, at alle mennesker kan få gavn af teknologi, uanset hvor man er.

Huawei kickstarter Huawei ICT Academy Program 2.0 ved at operette fonden Huawei ICT Academy Development Incentive Fund (ADIF), som virksomheden vil investere mindst 50 mio. USD i over de næste fem år.

I 2013 etablerede Huawei deres Huawei ICT Academy program. Som en del af programmet har Huawei både tilbudt kurser og supporterende services til universiteter med henblik på at træne undervisere, forbedre kvaliteten af telekommunikationsuddannelser og undervisningen, samt at bygge laboratorier.

Huawei ICT Academy præsenterer også de studerende for Huaweis telekommunikations-teknologier og produkter på universiteter verden over. Samtidig opfordres de også til at deltage i Huaweis certificeringskurser. Initiativet bidrager også til innovation, og fremmer teknisk talent inden for applikations-orienteret teknologi, der kan gavne både samfundet og den globale telekommunikationsindustri.

Siden 2015 har Huawei samarbejdet med mere end 600 internationale universiteter om at etablere Huaweis telekommunikationsakademier. Herigennem har Huawei hjulpet universiteterne med at styrke undervisningskompetencen inden for telekommunikation ved at afholde træningssessioner med mere end 1500 undervisere.

Fordi der hele tiden opstår nye krav og udfordringer inden for telekommunikationsindustrien, går Huawei ICT Academy nu ind i sin anden fase i løbet af 2020.

“Huawei vil fortsætte med at etablere telekommunikationsakademier. Vi har i sinde at bygge mellem 600 og 1000 telekommunikationsakademier om året. På den måde kan vi hjælpe endnu flere undervisere og studerende med at skabe uddannelser af høj kvalitet, forberede digitale færdigheder og skabe fremdrift i industrien”, siger Hank Stokbroekx, Vice President for Enterprise Service hos Huawei.

Med lanceringen af Huawei ICT Academy Program 2.0 går Huawei ind i en fase af sit talentudviklingsprogram. I fremtiden er hensigten at Huawei skal fremme et endnu tættere samarbejde med alle involverede parter, øge investering og accelerere talentudviklingen yderligere. Formålet er at skabe fremdrift i den digitale transformation som industrisektoren står overfor.

Kontakt:

Public Affairs and Communications Department Huawei Technologies (Denmark) ApS Liu Yinhanxiao tlf.: Mobile: +45 50206098/+86 18923745184 email: liuyinhanxiao@huawei.com

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/huaweis-vilde-ambition-vil-skabe-to-millioner-flere-it-folk-over-de-naeste-fem-ar?releaseId=13589000

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu