PRM / Hundeuld kan blive den nye strikketrend

1. april 2018 06:50 | Af: Ritzau Info
 

Fremover behøver garnet til en hjemmestrikket sweater ikke være fra hverken får eller lama. Snart kan du få ulden fra din egen hund spundet om til garn. Det nye koncept spås til at blive populært hos den miljøbevidste forbruger.

Pressemeddelelse fra Strikkeopskrift.com

For at kunne strikke med uld fra din hund, kræver det blot at du samler hundens løse hår, eller simpelthen klipper hunden og samler hårene i en pose. Herefter sendes den til Strikkeopskrift.com, der sorterer og gennemgåer ulden grundigt. Den egnede uld sendes videre til et uldspinderi i Norge, hvor den kartes og spindes. De færdige garnnøgler sendes til sidst retur til kunden.

“Vi går op i miljøet, og ønsker at følge den bæredygtige trend vi ser inden for garnsalg i øjeblikket” udtaler Maria Nielsen fra hjemmesiden https://strikkeopskrift.com . En hjemmeside, der ser sig selv som specialister i garn. Tilbuddet kan dog kun benyttes, når man har samlet 3 kg. uld eller derover. Det skyldes at en del af ulden vil gå tabt i processen.

Hundeulden har de samme naturlige egenskaber, som vi kender fra fåreuld. En sweater strikket i hundeuld vil være blød, temperaturregulerende og vand – og smudsafvisende. Samtidig kan man glæde sig over, at det belaster miljøet langt mindre, end hvis man køber fåreuld fra de store farme.

Det nye koncept lanceres i løbet af det kommende efterår. Det er muligt at følge lanceringen og læse mere her: https://strikkeopskrift.com/hundeuld/

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/hundeuld-kan-blive-den-nye-strikketrend?releaseId=12542052

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu