ANNONCE

PRM / Hurtig indsats fra de nordsjællandske kommuner kan redde lokale arbejdspladser

20. marts 2020 07:20 | Af: Ritzau Info
 

Dansk Byggeri roser, at kommunerne i Nordsjælland vil fremrykke betalinger for udført arbejde. Hillerød, Hørsholm, Furesø og Fredensborg ser også på, om de kan fremrykke byggeprojekter. Det vil uden tvivl hjælpe lokale virksomheder med at minimere eller undgå fyringer, men det skal gå hurtigt med at få byggeprojekterne op af skuffen, lyder opfordringen.

Pressemeddelelse fra Dansk Byggeri

– En hurtig indsats fra kommunerne vil uden tvivl være med til at redde virksomheder, arbejdspladser og lærepladser, siger formand for Dansk Byggeri Nordsjælland Jørgen Simonsen.

Han roser de nordsjællandske kommuner for at fremrykke betalinger på udført arbejde. Og han opfordrer kommunerne til at fremrykke byggeprojekter, så de lokale virksomheder kan holde hjulene i gang.

– I Hillerød, Hørsholm, Furesø og Fredensborg er man godt i gang med at vurdere, hvad der kan rykkes frem, og jeg ved, at der i Hillerød allerede er håndværkere, som har undgået at blive sendt hjem, fordi kommunen har fremrykket opgaver. Jeg håber, at alle nordsjællandske kommuner vil gøre det samme. Og de kan med fordel også få renoveret fx de skoler og børnehaver, som trænger til en kærlig hånd, nu hvor de alligevel står tomme, siger Jørgen Simonsen, Dansk Byggeri Nordsjælland.

Ifølge Dansk Byggeri Nordsjælland har kommunerne og det lokale erhvervsliv en fælles interesse i, at denne vanskelige situation rammer mindst muligt.

– Jo flere virksomheder og arbejdspladser vi kan bevare, jo hurtigere kommer lokalområdet op i fart igen, når vi kommer ud på den anden side. Men for hver dag kommunerne venter med at gøre noget aktivt, risikerer vi at miste arbejdspladser. Derfor er der brug for, at alle gode ideer bliver omsat til handling hurtigst muligt, siger formand Jørgen Simonsen.

Udover at sætte nye byggeopgaver i gang, er det også vigtigt, at kommunerne fortsætter med fx at holde åbent på genbrugspladserne og sagsbehandle byggetilladelser, selvom rådhuset er lukket.

– Vi kan kun holde gang i hjulene, hvis vi kan komme af med byggeaffaldet, og hvis byggetilladelserne fortsat bliver ekspederet. I Folketinget gør politikerne, hvad de kan med hjælpepakker, nu er det kommunernes tur til at hjælpe med at redde arbejdspladser i deres lokalområde. Vi må hjælpe hinanden med at minimere tabene og komme bedst muligt ud på den anden side af denne krise, siger Jørgen Simonsen, Dansk Byggeri Nordsjælland.

Kontakt:

Formand for Dansk Byggeri Nordsjælland Jørgen Simonsen, telefon 40 50 26 40
Regionskonsulent for Dansk Byggeri Nordsjælland Steen Høygaard, telefon 25 66 63 17
Pressekonsulent i Dansk Byggeri Anette Sørensen, telefon 30 36 02 65

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/hurtig-indsats-fra-de-nordsjaellandske-kommuner-kan-redde-lokale-arbejdspladser?releaseId=13590319

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu