ANNONCE

PRM / Husejere udlejer deres boliger i stedet for at sælge

13. september 2018 06:08 | Af: Ritzau Info
 

En aktuel analyse fra den landsdækkende boligportal Boligdeal.dk viser, at der over det sidste år er sket en drastisk stigning i antallet af huse der udlejes, fordi husene ikke kan sælges.

Pressemeddelelse fra boligdeal.dk

Hele 74 procent! Så mange af husene, der blev sat til udlejning i august 2018, har været sat til salg inden for det sidste år, inden de blev sat til udlejning.

I august 2017 havde blot 16 procent af husene, der blev sat til udlejning, været sat til salg inden for det sidste år, inden de blev sat til udlejning

Det viser en aktuel analyse fra den landsdækkende portal Boligdeal.dk, som kigger på alle de huse, der har været sat officielt til udlejning fra juni 2017 til august 2018. For hvert hus er det undersøgt, om huset har været sat til salg inden for et år før udlejnings-tidspunktet:

“Analysen taler sit klare sprog. Der er sket en stor i andelen af huse, der er trukket af salgsmarkedet og sat til udlejning i stedet. Udviklingen har specielt taget fart i 2018. I januar havde cirka 29 procent af husene, der blev sat til udlejning, været sat til salg inden for et år inden udlejningstidspunktet. I August var tallet hele 74 procent”, fortæller Thomas Barfod fra boligdeal.dk

Analysen tegner således et billede af et boligmarked, der er på vej ned, hvor husejerne ikke kan sælge og derfor udlejer i stedet. Men ifølge Thomas Barfod kan denne situation give store fordele, for dem der ønsker at leje i stedet:

“Vi kan se at lejepriserne på huse pt ligger meget højt, hvilket skyldes at der har været relativt få huse på lejemarkedet. Hvis mange tvinges til at udleje deres huse, fordi de ikke kan sælge og udbuddet dermed bliver større, vil det formentlig også betyde, at priserne vil falde meget. Det var mønsteret under den sidste finanskrise, hvor man snildt kunne leje store villaer i fx Gentofte for 15.000 kroner per måned”, fortæller han.

Thomas Barfod tror også, at studerende i de store byer vil kunne drage fordel af udviklingen:

“Et vigende boligmarked åbner mange nye muligheder op. Hvis fx folk bliver skilt, vil den ene part ofte blive nødt til at blive boende i huset. Her kan udlejningen af 2-3 værelser til studerende være det, der får budgettet til at løbe rundt”, siger han.

Du kan læse den samlede analyse her: https://www.boligdeal.dk/nyheder/husejere-udlejer-deres-boliger-i-stedet-for-at-saelge

Kontakt:

Yderligere information
Thomas Barfod
tb@rentbuyestate.com
29 61 40 45

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/husejere-udlejer-deres-boliger-i-stedet-for-at-saelge?releaseId=13545628

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu