ANNONCE

PRM / Hvem skal have prisen for socialt ansvar i 2020?

22. oktober 2020 13:56 | Af: Ritzau Info
 

For femte år i træk uddeler Furesø Kommune en pris til virksomheder i og udenfor Furesø, som har taget et særligt socialt ansvar. Alle kan indstille en virksomhed indtil den 9. november 2020.

Pressemeddelelse fra Furesø Kommune

For femte år i træk uddeler Furesø Kommune en pris til virksomheder i og udenfor Furesø, som har taget et særligt socialt ansvar ved at ansætte borgere på kanten af arbejdsmarkedet. Der er nu åbent for indstillinger til prisen, som uddeles til januar. Alle kan indstille en virksomhed indtil den 9. november 2020.

“Vi glæder os til at uddele prisen og hylde de mange virksomheder, der tager et særligt socialt ansvar for kommunens udsatte borgere. Interessen for kampagnen er vokset år for år, og vi er glade for, at vi med denne kampagne kan være med til at synliggøre alle de virksomheder, som gør noget helt særligt”, siger Hasan Yilmaz (A), formand for Udvalg for beskæftigelse og erhverv.

Behov for særligt socialt ansvar under corona

Prisen gives til en virksomhed, som på en eller anden måde har taget et særligt socialt ansvar for borgere på kanten af arbejdsmarkedet. Det kan for eksempel være at ansætte en borger i praktik, som har været sygemeldt og nu har brug for at vende tilbage på arbejdsmarkedet. Eller det kan være medarbejderen, der i forbindelse med corona-krisen er blevet opsagt, og som nu er åben over for at prøve et nyt arbejdsområde.

“Særligt i år har der været brug for at virksomheder tager et socialt ansvar. Mange lønmodtagere er påvirket af corona-krisen og har mistet deres job. De borgere skal vi hjælpe. Det gør mange virksomheder heldigvis allerede, og det kan også spille ind i udvælgelsen af en vinder til prisen”, fortæller Hasan Yilmaz.

Jobcenter Furesø nedsætter et Advisory Board, bestående af repræsentanter fra private virksomheder, som udvælger en håndfuld kandidater på baggrund af indstillingerne, og Udvalg for beskæftigelse og erhverv vælger de endelige vindere.

Sådan indstiller du en virksomhed

  • Virksomheder kan indstilles indtil mandag den 9. november 2020 via linket her www.furesoe.dk/socialtansvar
  • Advisory Boardet vil kigge efter virksomheder, som gør noget helt særligt. Det handler ikke bare om at ansætte ledige borgere, men også om at få de nye ansatte til at trives i virksomheden. Og så vil der blive set på mængden af ansættelser og/eller praktikker – vurderet i lyset af virksomhedens størrelse.
  • Hvis du vil vide mere, er du velkommen til at kontaktevirksomhedskonsulent, Anette Ridder: asri@furesoe.dk tlf. 72 16 53 23.

Fakta om prisen for socialt ansvar

Jobcenter Furesøs Advisory Board udvælger en håndfuld kandidater på baggrund af indstillingerne.

Advisory boardet består af repræsentanter fra private virksomheder. Udvalget for beskæftigelse og erhverv udpeger en vinder på udvalgsmødet den 1. december 2020.

Der er én pris til en virksomhed i Furesø Kommune og én pris til en virksomhed uden for Furesø. Vinderen får overrakt en præmie i form af et kunstværk fra den lokale kunstner, Barbara Kaad Ostenfeld.

Tidligere vindere af prisen er: Restaurant Furesøbad og Gørløse Autoimport (2019). Milcom og SPAR Ganløse (2018). Poul Willumsen og Agnes Food (2017). Rentek (2016)

Billedetekst: Furesøbad vandt sidste års CSR-pris, der blev uddelt ved nytårskuren i januar 2020

Kontakt:

Kommunikation tlf.: 72354012 email: kommunikation@furesoe.dk

Hasan Yilmaz (A), formand for Udvalg for beskæftigelse og erhverv, hyi@furesoe.dk, tlf. 2145 0704

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/hvem-skal-have-prisen-for-socialt-ansvar-i-2020?releaseId=13602897

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu