ANNONCE

PRM / Hvem vil ha’ os? Dyreværnet Kolding bugner af dyr, som ingen vil adoptere. Corona-krisen antages at være årsag

1. september 2020 06:48 | Af: Ritzau Info
 

Siden Dyreværnet i foråret 2016 åbnede sin afdeling i Kolding, har det driftige internat på Gabølvej ved Seest skaffet nye familier til intet mindre end 435 hunde og 112 katte. Alle var de kæledyr, som manglede nye kærlige familier, da de af forskellige årsager var blevet til overs i deres oprindelige hjem. Men siden Corona-epidemien indtog Danmark og landet blev lukket ned, er interessen for at adoptere dyr fra Dyreværnet Kolding faldet markant.

Pressemeddelelse fra Dyreværnet – Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr

Dyreværnet er en af Danmarks største, ældste og mest driftige dyreværnsforeninger. Med internat i Kolding og i Rødovre ved København skaffer foreningen nye familier til tusindvis af danske kæledyr, som af forskellige årsager ikke længere har et hjem.

Mens adoptionerne har ligget på sit vanlige niveau i København, er der i Kolding hunde og katte, der har ventet på nye familier siden januar. Det er en alarmerende tendens, som vækker bekymring hos internatsleder Gitte Visbech i Kolding:

– Jeg er virkelig bekymret for nogle af de skønne hunde og katte, vi har boende på internatet lige nu, fortæller Gitte Visbech med bekymret stemme.

– De er alle skønne dyr, og hvor vi tidligere oplevede, at det godt kunne tage tid at finde den rigtige familie til en enkelt hund eller kat, er det nu vanskeligt at finde nye familier til alle vores dyr, siger internatslederen.

Hvor telefonerne tidligere kimede, hver gang der blev sat et dyr til adoption hos Dyreværnet Kolding, er det, siden Corona-nedlukningen ramte Danmark efterhånden sjældent, at der er forespørgsler på de hunde og katte, der leder efter nye hjem.

– I de fem år jeg har været internatsleder for Dyreværnet Kolding, har jeg aldrig oplevet noget lignende. Det må være Corona-krisen, der har fået folk til at holde sig væk, siger Gitte Visbech.

– Det eneste vi kan gøre her på internatet, er at passe godt på dyrene, give dem al den kærlighed de trænger til og sørge for, at de bliver aktiveret.
– Og så håber jeg inderligt, at der snart kommer henvendelser fra gode folk, der har lyst til at give et hjemløst dyr en ny fremtid. Det trænger både de hunde og katte vi har boende virkelig til, slutter Gitte Visbech.

For yderligere information, interview med Gitte Visbech eller yderligere fotos, kontakt venligst Dyreværnets kommunikationskonsulent Signe Lykke Jensen på tlf.: 40 30 66 15 eller 30 25 9000.

Fotocredit til vedhæftede fotos: Hans Jørgen Riis/Dyreværnet

Dyreværnet er Danmarks ældste dyreværnsforening. Foreningen, der er stiftet i 1898.
Foreningen driver et internat i Rødovre samt en afdeling i Kolding, og har tre dyreambulancer. Senest har Dyreværnet lanceret to mobile nonprofit dyreklinikker, der hjælper socialt udsatte borgeres kæledyr ud fra et “betal hvad du kan”-princip. Dyreværnet – hver en pote tæller.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/hvem-vil-ha-os-dyrevaernet-kolding-bugner-af-dyr-som-ingen-vil-adoptere-corona-krisen-antages-at-vaere-arsag?releaseId=13598988

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu