ANNONCE

PRM / Hver femte job i den private sektor i Byen København var lønkompenseret som følge af COVID-19

25. august 2020 08:00 | Af: Ritzau Info
 

En stor andel af de private virksomheder og private job i landsdelen Byen København har været omfattet af ordningen for midlertidig lønkompensation sammenlignet med de øvrige landsdele, viser ny analyse fra Danmarks Statistik.

Pressemeddelelse fra Danmarks Statistik

21 pct. af samtlige job i den private sektor i Byen København var lønkompenseret i perioden frem til 8. juli.

København By, som omfatter kommunerne København, Frederiksberg, Dragør og Tårnby lå dermed væsentligt over landsgennemsnittet på 13 pct.

Samtidig var 30 pct. af arbejdsstederne i Byen København omfattet af lønkompensationsordningen. Byen København er således klart den økonomisk hårdest ramte landsdel af Covid-19 krisen.

Det viser en ny analyse fra Danmarks Statistik, som undersøger en række karakteristika for de virksomheder, som har modtaget lønkompensation fra den danske stat under Covid-19.

Analysen viser også:

  • 31.260 virksomheder har fået lønkompensation for 263.000 job i perioden 9. marts til 8. juli 2020. Det svarer til næsten 20 pct. af samtlige virksomheder med ansatte i den private sektor og 13 pct. af samtlige job i disse virksomheder.

  • Små virksomheder med under 10 fuldtidsansatte udgør den største gruppe af modtagere med 82 pct. af de lønkompenserede virksomheder. Denne type virksomhed udgør 88 pct. af alle danske virksomheder.

  • Restauranter er med 2.500 virksomheder den branche, hvor flest virksomheder har fået lønkompensation. Branchen har samtidig flest lønkompenserede job, nemlig 22.700.

  • 70 pct. af virksomhederne, som har fået bevilget lønkompensation, har mindst halvdelen af deres ansatte på lønkompensation.

  • Lidt over halvdelen af de virksomheder, som har fået bevilget lønkompensation, havde samlet set et faldende antal ansatte i perioden 2016-2019.

  • Næsten 60 pct. af jobbene, som har været understøttet af lønkompensation, var dog i virksomheder med positiv beskæftigelsesmæssig vækst.

Læs hele analysen her.

Har du spørgsmål til analysen, kan du kontakte chefkonsulent Peter Bøegh Nielsen på PBN@dst.dk eller 39173189 og specialkonsulent Kalle Emil Holst Hansen på KHS@dst.dk eller 39173565

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/hver-femte-job-i-den-private-sektor-i-byen-kobenhavn-var-lonkompenseret-som-folge-af-covid-19?releaseId=13598548

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu