PRM / Hver femte job i hovedstadsområdet er skabt i EU’s indre marked

31. oktober 2018 07:00 | Af: Ritzau Info
 

Mindst 20 procent af arbejdspladserne i Region Hovedstaden er skabt af lokale virksomheders eksport til EU’s indre marked, viser en ny analyse. En af de virksomheder, der bruger det indre marked til at skabe lokale arbejdspladser i København, er virksomheden Kompleet A/S

Pressemeddelelse fra Dansk Byggeri

Dansk know-how, varer og services sendes i en lind strøm fra virksomheder i hovedstadsområdet til kunder i lande i EU’s indre marked. Netop den eksport har ifølge en ny analyse fra Erhvervsministeriet skabt mindst 20 procent af de lokale arbejdspladser i Region Hovedstaden. Danske virksomheders handel med andre EU-lande har ifølge rapporten også betydet, at en gennemsnitsfamilie med to voksne har fået 65.000 kroner mere til forbrug om året.

– By eller land, det indre marked giver et boost i alle landets lokalområder. Både danske virksomheder og danske familier har gavn af et velfungerende indre marked i Europa, hvor virksomhederne kan operere uden alt for mange besværligheder. Det er nok de færreste, der til hverdag tænker over, at mange af vores arbejdspladser eksisterer netop på grund af de fordele, som det indre marked giver vores virksomheder. Og det uanset hvor i landet vi befinder os, siger international chef i Dansk Byggeri, Henriette Thuen.

Virksomheden Kompleet A/S på Amager i København designer og indretter butikskæder, hoteller og restauranter i Sverige, Norge, Finland, Estland, Letland, Storbritannien og Holland. Det giver fast arbejde til 40 ansatte på kontoret på Uplandsgade på Amager.

– Vi er på ret kort tid blevet 40 ansatte – det var vi aldrig blevet uden det indre marked. Vores kunder er butiks-, hotel- og restaurantkæder, og her er det danske marked simpelthen ikke stort nok. Det er til gengæld det europæiske marked, hvor vi stadig har en del lande, der skal erobres med vores danske design og know-how, siger stifter og adm. direktør, Brian Nielsen.

Danske virksomheder bygger primært i vores nabolande, og derfor er det indre marked særligt vigtigt for byggebranchen og virksomheder som Kompleet, der indretter butikker, hoteller og restauranter.

– Det er nok de færreste, der tænker på, at EU’s indre marked fx også ligger på Amager, hvor Kompleet har base. Virksomhederne behøver ikke være store for at operere på det indre marked, men de er typisk specialiserede ligesom Kompleet, siger Henriette Thuen, international chef i Dansk Byggeri.

I alt er 578.000 danske job forbundet med eksport af varer eller services til det indre marked.

Kontakt:

International chef i Dansk Byggeri, Henriette Thuen, telefon 40 98 41 30
Pressekonsulent i Dansk Byggeri, Anette Sørensen, telefon 30 36 02 65

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/hver-femte-job-i-hovedstadsomradet-er-skabt-i-eus-indre-marked?releaseId=13562738

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu