PRM / Hver femte job i Nordjylland er skabt i EU’s indre marked

31. oktober 2018 07:00 | Af: Ritzau Info
 

Mindst 20 procent af arbejdspladserne i Region Nordjylland er skabt af lokale virksomheders eksport til EU’s indre marked, viser en ny analyse. En af de virksomheder, der bruger det indre marked til at skabe lokale arbejdspladser i Svenstrup syd for Aalborg, er virksomheden Komproment Danish Building Design ApS.

Pressemeddelelse fra Dansk Byggeri

Dansk know-how, varer og services sendes i en lind strøm fra virksomheder i Nordjylland til kunder i lande i EU’s indre marked. Netop den eksport har ifølge en ny analyse fra Erhvervsministeriet skabt mindst 20 procent af de lokale arbejdspladser i Region Nordjylland. Danske virksomheders handel med andre EU-lande har ifølge rapporten også betydet, at en gennemsnitsfamilie med to voksne har fået 65.000 kroner mere til forbrug om året.

– By eller land, det indre marked giver et boost i alle landets lokalområder. Både danske virksomheder og danske familier har gavn af et velfungerende indre marked i Europa, hvor virksomhederne kan operere uden alt for mange besværligheder. Det er nok de færreste, der til hverdag tænker over, at mange af vores arbejdspladser eksisterer netop på grund af de fordele, som det indre marked giver vores virksomheder. Og det uanset hvor i landet vi befinder os, siger international chef i Dansk Byggeri, Henriette Thuen.

De to virksomheder Komproment og Komproment Danish Building Design ApS, der begge ligger i Svenstrup syd for Aalborg, fremstiller bæredygtige tag- og facadesystemer, der kan genbruges. Virksomheden eksporterer til bl.a.Norge, Sverige, Holland, Storbritannien, Tyskland, Østrig, Schweiz, Italien og Lichtenstein. Det giver fast arbejde til 18 ansatte i virksomheden i Aalborg.

– Komproment ville være en meget lille virksomhed uden det indre marked, og vi ville heller ikke have de samme muligheder for at vækste fremover – hverken hvad angår kunder eller ansatte. Der bliver slet ikke bygget nok i Danmark til, at vi ville kunne vokse så meget og så hurtigt, som vi har gjort. Og selvom der i Danmark også er en interesse for at bygge bæredygtigt, så er interessen endnu større uden for Danmarks grænser. Så fordi vi fra starten satsede på det internationale marked, har Europa også fået øje på os, siger Niels Heidtmann, eksportdirektør og partner hos Komproment, som netop har modtaget EU-prisen SME Start-up Award.

Danske virksomheder bygger primært i vores nabolande, og derfor er det indre marked særligt vigtigt for byggebranchen og virksomheder som Komproment.

– Det er nok de færreste, der tænker på, at EU’s indre marked fx også ligger i Svenstrup, hvor Komproment har base. Virksomhederne behøver ikke være store for at operere på det indre marked, men de er typisk specialiserede ligesom Komproment, siger Henriette Thuen, international chef i Dansk Byggeri.

I alt er 578.000 danske job forbundet med eksport af varer eller services til det indre marked.

Kontakt:

International chef i Dansk Byggeri, Henriette Thuen, telefon 40 98 41 30
Pressekonsulent i Dansk Byggeri, Anette Sørensen, telefon 30 36 02 65

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/hver-femte-job-i-nordjylland-er-skabt-i-eus-indre-marked?releaseId=13562747

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu