ANNONCE

PRM / Hver fjerde HK’er har været udsat for seksuelle krænkelser

16. oktober 2020 06:30 | Af: Ritzau Info
 

Ny undersøgelse viser, at 24,6% af HK’s medlemmer har været udsat for seksuelle krænkelser indenfor det seneste år. Der er brug for politisk handling, siger næstformand i HK Danmark Martin Rasmussen, som også vil have arbejdsgiverne op i gear.

Pressemeddelelse fra HK Danmark

Uønskede berøringer, kys, seksuelle kommentarer – en ny undersøgelse, som Epinion har foretaget for HK Danmark viser, at 24,6% af HK’s medlemmer har været udsat for seksuelle krænkelser indenfor det seneste år. Og det tal er alt for højt, udtaler HK Danmarks næstformand Martin Rasmussen:

– Seksuel chikane går ud over alt, alt for mange, og det gælder desværre også blandt HK’ere. Det skriger jo til himlen. Når næsten en fjerdedel af vores medlemmer har måttet stå model til seksuelle krænkelser, så er det endnu et klokkeklart vink om, at der er brug for at slå hårdere ned på problemet.

Et af midlerne til at afhjælpe problemet er en politik mod seksuel chikane. Undersøgelsen peger på, at det har stor betydning, om arbejdspladsen har en sådan politik med klare retningslinjer eller ej.

Blandt de medlemmer, som svarer ja til, at deres arbejdsplads har en politik mod seksuel chikane, har 4,1% været udsat for seksuel chikane. Men ser man på medlemmerne, som svarer nej, vokser andelen til over det tredobbelte og ligger således på 13,2%.

Brug for politisk handling

Martin Rasmussen opfordrer arbejdsgivere til at få indført en politik mod seksuel chikane og understreger, at det er arbejdsgivers ansvar at forebygge og bekæmpe problemet.

– Jeg har en klar besked til alle arbejdsgivere derude: I skal gå forrest for jeres medarbejdere. Det er jer, der skal være bannerførere for en sund kultur og sende et tydeligt signal om nultolerance overfor seksuel chikane. Og det er jer, der skal sørge for at få en politik med klare retningslinjer på plads og sikre, at alle ved, hvordan de skal håndtere og anmelde seksuel chikane. For det virker. Ansvaret for at tackle og undgå seksuel chikane på arbejdspladsen hviler på arbejdsgiverens skuldre. Og det vil give rigtig god mening at skærpe lovgivningen, så det bliver nemmere at stille arbejdsgivere, som ikke lever op til det ansvar, til regnskab.

Samtidig skal der skrues op for godtgørelserne til ofre for seksuel chikane, mener næstformanden. I dag ligger det gennemsnitlige niveau på 33.000 kroner. Det er absurd, siger han:

– 33.000 kroner er nærmest en hån mod de mennesker, der bliver udsat for seksuel chikane. Som vel at mærke ofte ender med at koste dem jobbet. Selv om penge ikke kan fjerne det, ofrene har været igennem, er godtgørelserne nødt til at tage mere højde for alvoren. Ligesom de skal være store nok til, at det kan mærkes, hvis arbejdsgiver svigter sit ansvar for at tackle og undgå seksuel chikane.

HK’s undersøgelse bygger på knap 3.100 besvarelser.

Kontakt:

Lasse Strüwing Hansen
Kommunikationsrådgiver, HK Danmark

20849816
Lasse.struwing.hansen@hk.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/hver-fjerde-hker-har-vaeret-udsat-for-seksuelle-kraenkelser?releaseId=13602460

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE

| Af: Ritzau Info
 

3D print af metal er også en mulighed med mange fordele, særligt i industribranchen. Det er endnu ikke så udbredt i Danmark, men blandt andre Fron Tech i Brønshøj tilbyder 3D print i forskellige typer af metal, da de allerede har set potentialet i denne type fabrikation.

Hvad er 3D Metalprint?

Ligesom med 3D print i plast, laver man med 3D Metalprint forskellige komponenter ved hjælp af et CAD design. Ud fra en CAD tegning kan man arbejde i forskellige typer af metalpulver, såsom stål, aluminium og titanium. Det kan lyde som et meget tungt og robust resultat, men for at holde vægten nede kan man blandt andet lave hule konstruktioner. At skabe komponenter med rum i midten vil være svært at skabe billigere og mere effektivt på andre måder end med 3D metalprint. Med den nye teknologi kan man nu også hurtigere og mere præcist styre laserstrålen, hvilket giver en højere produktionshastighed, men med stadig høj præcision. Det endelige resultat vil være et solidt og skræddersyet produkt til hver enkelt kunde og formål.

Hvorfor vælge 3D Metalprint?

Mulighederne er mange med de nye 3D metalprintere. Der kan arbejdes med forskellige metalliske materialer afhængigt af, hvad det endelige produkt skal anvendes til, og hvor modstandsdygtigt det skal være. Det er på nuværende tidspunkt muligt at producere både små komponenter til maskiner, samt producere mindre maskiner til eksempelvis køkkenet. En fordel ved 3D print er, at man kan skræddersy og finjustere det ønskede produkt, så man sparer penge i udviklingsprocessen. Det giver uendelige muligheder i forhold til design og funktion med mulighed for let at optimere det enkelte produkt. Derudover er det muligt at masseproducere et produkt med en høj produktionshastighed, så man kan følge med på korte deadlines og spare penge ved produktionen. Da produkterne fremstilles efter præcise detaljerede CAD tegninger og laves med laser ned til mindste detalje, er der mindre materialespild end ved en traditionel fremstilling. Ligeledes kan man nemt og hurtigt skifte metalpulver, og ubrugt pulver kan regenereres, så man udnytter materialet til fulde.

Der udvikles hele tiden på 3D metalprinterne, så de kan udføre flere og flere opgaver af forskellig kompleksitet og størrelse

Metalprint er stadig under udvikling

Da 3D metalprint stadig er relativt nyt, er prisen også i den høje ende. Det betyder, at selvom der er et stort potentiale for metalprint, særligt i maskin-, jern- og metalindustrien, er det ikke hos alle, det kan svare sig rent økonomisk på nuværende tidspunkt. 3D metalprint er dog stadig under udvikling, hvilket betyder at prisen for 3D print i metal med tiden vil blive billigere i takt med, at produktion bliver optimeret og omkostningerne falder. De nuværende 3D metalprintere har desuden begrænset byggestørrelse, og de kan kun anvende et udvalg af metaltyper, men disse småskavanker vil også snart blive fortid.

3D metalprint er kommet for at blive, og om nogle år er det formentlig lige så udbredt som 3D print i plast.

Produceret af Heymate

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu