PRM / Hver tredje dansker efterlyser hårdere straf for spritkørsel

23. november 2018 07:08 | Af: Ritzau Info
 

Højsæsonen for julefrokoster er i fuld gang, og selvom de fleste godt ved, at man skal lade bilen stå efter festen, har hver niende dansker taget bilen, uden de var sikre på deres promille. Samtidig efterspørger hver tredje hårdere straf for spritkørsel, og hver anden vil have politiet til at foretage mere kontrol. Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring.

Pressemeddelelse fra Gjensidige Forsikring

Alkohol er skyld i alt for mange trafikulykker, tilskadekomne og trafikdrab i Danmark. Alene i 2017 kom 148 personer alvorligt til skade, og 27 blev dræbt i forbindelse med spritkørsel. Selvom tallene taler for sig selv, og hver anden dansker efterlyser mere politikontrol i forbindelse med spritkørsel, har mange taget bilen, uden at have styr på promillen. Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring.

“Heldigvis mener flertallet at have styr på, hvor meget de har indtaget i løbet en aften. Men vores undersøgelse viser reelt set, at alt for mange danskere tager bilen beruset uden at vide det. Spritbilister udsætter ikke kun sig selv, men også andre for fare og tallene viser tydeligt, at det er et problem, der skal løses,” siger Henrik Sagild, direktør for Skade i Gjensidige Forsikring.

Hårdere straf og fælles ansvar

Hver tredje mener, at straffen er for mild for spritkørsel, mens hver anden vil have mere politikontrol af spritkørsel. Danmarks statistik viser da også, at der stadig ligger et arbejde forude, for at forhindre den farlige kørsel. I 2017 blev 5.600 personer sigtet for spritkørsel, og dette er alt for mange, mener Henrik Sagild:

“Det er et meget højt antal personer, og det er selvfølgelig et tal, vi gerne vil se lavere. Spritkørsel resulterer oftest i de nogle af de mest alvorlige ulykker, og det det er et problem, vi skal være fælles om at løse. Derfor overrasker det mig ikke, at så mange mener, at straffen spritkørsel er for lav, og at mange også efterspørger mere kontrol fra politiets side. Men allerede nu bliver der lavet mange gode kampagner, og politiet gør et godt arbejde. Så jeg håber, at alle i landet vil være fælles om at løfte ansvaret ved at efterlade bilen derhjemme og hjælpe hinanden, når julebryggen og snapsen kommer på bordet.”

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring i juni 2018 blandt 1510 repræsentativt udvalgte danskere over 18 år.

Har du, indenfor de seneste tre år, kørt bil uden at være sikker på, om din promille var under det tilladte?

  • Ja 11%
  • Nej 86%
  • Ved ikke 3%

Bør der efter din mening være mere politikontrol for at forhindre spritkørsel?

  • Ja 61%
  • Nej 14%
  • Ved ikke 25%

Mener du, at straffen for spritkørsel er passende

  • Ja, den er passende 33%
  • Nej, straffen er for hård 1%
  • Nej, straffen er for mild 37%
  • Ved ikke 29%

Kontakt:

Kommunikationskonsulent Søren Moth Frederiksen tlf.: 41 77 50 18 email: smf@gjensidige.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/hver-tredje-dansker-efterlyser-hardere-straf-for-spritkorsel?releaseId=13564533

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu