ANNONCE

PRM / I aften får Sylfiden digital premiere

3. december 2020 14:01 | Af: Ritzau Info
 

Fra i aften får hele Danmark mulighed for at se den totalt udsolgte og anmelderroste forestilling Sylfiden, når vi helt gratis viser den på KGL Xtra.

Pressemeddelelse fra Det Kongelige Teater

Nu får endnu flere mulighed for at se Nikolaj Hübbes nye version af August Bournonvilles 200 år gamle ballet, når vi fra i aften den 25. november kl. 20 viser Sylfiden helt gratis på KGL Xtra.

“I en tid, hvor kapaciteten i vores huse er begrænset og billetterne er færre end de plejer at være, er det fantastisk, at vi har mulighed for at vise vores sublime scenekunst til endnu flere publikummer via KGL Xtra. Sylfiden er en utrolig smuk fortælling og en hjørnesten i Den Kongelige Ballet, og jeg er meget glad for og stolt af denne opsætning, som vi nu kan vise til hele Danmark,” siger balletmester Nikolaj Hübbe.

I denne iscenesættelse af Sylfiden er Nikolaj Hübbe gået tilbage til den oprindelige romantiske forestilling, som August Bournonville koreograferede i 1836. Rollen som James danses af solodanser Jón Axel Fransson, Sylfiden danses af solodanser Ida Praetorius, mens rollen som Madge danses af solodanser Kizzy Matiakis – en rolle, som blev hendes sidste som solodanser.

Forestillingen havde premiere den 24. oktober og allerede inden premieren var billetterne revet væk af publikum. Også anmelderne var begejstrede for forestillingen og kvitterede med både fem- og sekstjernede anmeldelser. Fra i aften den 25. november kl. 20 – samme aften som danserne går på scenen for sidste gang i Sylfiden – kan hele Danmark se forestillingen helt gratis på KGL Xtra.

Det sagde pressen om Sylfiden:

Berlingske / â??â??â??â??â??
Politiken / ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Frederiksborg Amts Avis / â??â??â??â??â??
Ungt Teaterblod / â??â??â??â??â??
Jyllands-Posten / â??â??â??â??
XQ28 / â??â??â??â??

Læs mere om forestillingen HER.

Koreografi: Nikolaj Hübbe, efter August Bournonville
Musik: H. S. Løvenskjold
Scenografi og kostumer: Anja Vang Kragh
Scenografi og kostumer: Mia Stensgaard
Lysdesign: Åsa Frankenberg
Dirigent: David Levi

Sylfiden: Ida Praetorius

James:
Jón Axel Fransson

Madge: Kizzy Matiakis

Effie: Stephanie Chen Gundorf

Gurn:
Benjamin Buza

Den Kongelige Ballet
Det Kongelige Kapel

Kontakt:

PR og presseansvarlig, ballet Nathasja Lauritsen tlf.: +45 28 45 58 70 email: nlau@kglteater.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/i-aften-far-sylfiden-digital-premiere?releaseId=13605048

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu