PRM / I dag er International Nældefeberdag

1. oktober 2018 06:00 | Af: Ritzau Info
 

1. oktober sætter Astma-Allergi Danmark fokus på nældefeber – også kendt som urticaria – med flere initiativer. Over 1 million danskere har oplevet udbrud af nældefeber, som påvirker livskvaliteten.

Pressemeddelelse fra Astma-Allergi Danmark

I dag er det International Nældefeberdag – mærkedagen, hvor hele verden sætter fokus på sygdommen nældefeber. Over en million danskere har oplevet udbrud af nældefeber på et tidspunkt i livet. Nældefeber er en almindelig hudsygdom, hvor huden ligner og føles som om, at man har været i kontakt med brændenælder. Udslættet forsvinder ofte af sig selv, og det kan være svært at finde en årsag til sygdommen.

For nogle mennesker er nældefeberen ikke forbigående, men holder ved igennem længere tid. Hvis man har nældefeber i mere end 6 uger betegnes den som kronisk.

Astma-Allergi Danmark vil på dette års World Urticaria Day sætte ansigt på nældefeberen. Andreas og Tine sætter i løbet af dagen ord på deres liv med nældefeber. Du kan møde dem på Astma-Allergi Danmarks Facebookside, hvor vi dagen igennem lægger historier op om nældefeber. Her har du mulighed for at kommentere og komme med din egen historie, gode råd og erfaringer.

Ofte er årsagen en gåde

Nogle få har let ved at mærke, i hvilke sammenhænge nældefeberen kommer, men for de fleste – 90 procent – forbliver årsagen en gåde. For mennesker med kronisk nældefeber er årsagen ofte kulde, varme og stress. For mennesker med akut nældefeber er årsagen ofte allergi over for fødevarer, medicin, dyr eller pollen.

Der kan altså være mange årsager til nældefeber, og da det kan være svært at finde årsagen hos den enkelte, er mange nødsaget til at finde måder at holde symptomerne nede, for at undgå, at det påvirker livskvaliteten. Livskvaliteten kan nemlig hurtigt blive påvirket, når man har et udslæt, som man ikke ved, hvorfor kommer og som giver kløe og hævelser.

Ring til Astma-Allergi Danmarks Rådgivning

I Astma-Allergi Danmark vil vi opfordre til, at patienter, som oplever udbrud af nældefeber, går til lægen og får hjælp til at holde symptomerne nede og – hvis det er muligt – finde årsagen til generne.

Har du spørgsmål eller brug for en snak om din nældefeber, så ring til Astma-Allergi Danmarks Rådgivningstelefon. Der er ekstraordinært åbent i dag mellem klokken 16 og 18 på 43 43 42 99.

Du kan også læse mere om nældefeber på hjemmesiden:
http://eksem.astma-allergi.dk/naeldefeber.

FAKTA

16 % lider af kronisk nældefeber

24 % oplever, at nældefeber forringer deres livskvalitet. Kløe er den dominerende gene ved nældefeber. Det oplever 74 % af alle.

28 % har svært ved at finde ro, 27 % sover dårligere om natten, 25 % synes deres hud er grim, og 21 % er irritable på grund af nældefeberen.

Hver 5. ved ikke, hvad der udløser deres nældefeber, men 3 ud af 4 synes, det er vigtigt at kende årsagen.

Kilde: “Urticaria (nældefeber) – Undersøgelse af gener, behandling og livskvalitet” er gennemført af Astma-Allergi Danmark

Kontakt:

Kontakt for yderligere oplysninger:
Anne Holm Hansen
vicedirektør i Astma-Allergi Danmark
tlf. 20 82 25 76

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/i-dag-er-international-naeldefeberdag?releaseId=13561391

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu