ANNONCE

PRM / I lyset af corona: IT-platform skal inspirere til at gentænke offentlige rum

23. september 2020 08:18 | Af: Ritzau Info
 

Befolkningens innovationskraft skal i spil, når vi skal gentænke, hvordan vi lever og arbejder i skyggen af corona-krisen. Aarhus Universitet og innovationsbureauet Kite Invent skal sammen med eksterne erhvervspartnere udvikle en IT-platform, som kan samle forskellige branchers erfaringer med relevante løsninger i offentlige rum. Projektet støttes af Innovationsfonden.

Pressemeddelelse fra Aarhus Universitet: Arts

I projektet REINVENT udarbejdes en række inspirationskataloger, hvor eksperter i samspil med borgere diskuterer og udvikler løsninger, der passer til en dansk kontekst og de problemstillinger, der opleves i Danmark. Platformen vil være interaktiv, så man kan dele og diskutere eksemplerne. På den måde bliver det til et fælles ressourcekatalog over ideer, der kan hjælpe borgere og beslutningstagere bedst muligt igennem krisesituationer.

“Konkret skaber vi en online platform, ideate.nu, som vi lige nu er ved at bygge op. Via platformen kan forskellige aktører inden for bestemte brancher ved fælles hjælp udvikle et samlet inspirationskatalog med best practise-eksempler på, hvad man gør inden for en given branche, mens man lever i den nye corona-virkelighed,” fortæller professor på Aarhus Universitet, Peter Dalsgaard.

Han har sammen med direktør i Kite Invent, Thomas Riisgaard Hansen, identificeret forskellige brancher, som kan have glæde af at blive engageret i forskningsprojektet – for eksempel de brancher, der er tvunget til at gentænke anvendelsen af det offentlige rum. Det er blandt andet arkitektbranchen samt kommunale biblioteker og kommuner i det hele taget, fordi de ofte faciliterer offentlige foredrag, debatter og forskellige sammenkomster med mange mennesker.

“Ved at stille en sådan platform til rådighed og få forskellige brancher til at dele eksempler, indsamle inspiration og sammen skabe et offentligt tilgængeligt fælles katalog, kan alle interesserede få input til de bedste løsninger,” forklarer Thomas Riisgaard Hansen, der er direktør i Kite Invent – en virksomhed, der er specialiseret i at drive innovationsforløb.

Kontakt:

Professor Peter Dalsgaard
Institut for Kommunikation og Kultur – Participatory Information Technology
Mail: dalsgaard@cavi.au.dk
Fastnet: +45 8716 2019

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/i-lyset-af-corona-it-platform-skal-inspirere-til-at-gentaenke-offentlige-rum?releaseId=13600530

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu