PRM / I Nordjylland er forskellen størst – kvinderne mest interesseret i lån som ældre

4. oktober 2018 09:00 | Af: Ritzau Info
 

Nordjylland har den største forskel mellem mænd og kvinders interesse for lån for hele landet, en snert foran Hovedstaden. Kvinder på 65+ år viser 23% mere interesse end jævnaldrende mænd. Også i den yngste aldersgruppe, 18-24 år, viser de nordjyske kvinder højere interesse for online lån end landsgennemsnittet. Det konkluderer Lånio.dk i en ny undersøgelse.

Pressemeddelelse fra Lånio.dk

I Nordjylland findes landets generelt største forskel på kønnenes søgen efter online lånemuligheder. Undersøgelsen fra Lånio.dk viser, at nordjydernes interesse i lån, i forhold til køn og alder, har samme tendens som danskerne på landsplan. De har dog en større forskel mellem kvinder og mænd. I kvindernes tilfælde ses dette ved, at deres interesse for online lån er størst i både den yngste og de to ældste aldersgrupper, henholdsvis 18-24 år og 55+ år. Resultaterne er drastisk anderledes for alderen 25-54 år, hvor mændene er i klart flertal.

Efter 25-årsalderen skifter nordjyderens interesse for online lån gradvist. Mændene mister interesse samtidigt med, at kvindernes stiger. Dette sker indtil kønnene, omkring halvtredsårsalderen, skifter plads.

Mænd dominerer på landsplan

Danske mænd og kvinder er på landsplan forskellige i forhold til, hvornår i livet de kigger efter online lån. I forhold til mænd viser danske kvinder mere interesse i den yngste aldersgruppe, hvilket ændres drastisk fra 25-årsalderen og fremad.

Dér viser mændene klart mere interesse end kvinderne – en forskel, som gradvist udlignes indtil 55-årsalderen, hvor kvinderne igen overhaler mændene. Kvinders interesse stiger altså igen, jo ældre de bliver, mens mændenes falder.

På landsplan betyder mændenes gennemsnitlige overtal i 25-54-årsalderen, at de samlet set viser mere interesse for online lån end kvinder. Ligeledes er aldersgruppen 25-34 år mest repræsenteret med en næsten lineært faldende interesse derefter.

Analysen af danskernes låneinteresse fordelt på køn og aldersgrupper både nationalt og for forskellige landsdele er vedhæftet. Tallene er indsamlet fra intern trafik og udarbejdet i samarbejde med sammenligningsportalen Mikonomi.dk.

Kontakt:

Kommunikationsansvarlig Camilla Kruuse tlf.: +45 38 41 03 02 email: ck@laanio.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/i-nordjylland-er-forskellen-storst—kvinderne-mest-interesseret-i-lan-som-aeldre?releaseId=13561533

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu