PRM / Idrætsprojektet vinder Den Kriminalpræventive Pris 2018

10. april 2018 15:46 | Af: Ritzau Info
 

Justitsminister Søren Pape Poulsen har netop udråbt Idrætsprojektet fra Københavns Kommune til vinder af Den Kriminalpræventive Pris 2018. Udover æren medfølger 50.000 kroner.

Pressemeddelelse fra Det Kriminalpræventive Råd

Tydeligt glade prismodtagere fra Idrætsprojektet har netop modtaget klapsalver og hæder fra en fyldt sal til Det Kriminalpræventive Råds årsmøde i Roskilde Kongrescenter. Justitsminister Søren Pape Poulsen overrakte diplomet for årets bedste kriminalpræventive projekt til tre repræsentanter fra Idrætsprojektet; Trine Harboe, Louis Veis og Xamsa Abshir Yuusuf.

Idrætsprojektet tilbyder en lang række skræddersyede fritids- og idrætsaktiviteter til både børn, unge og voksne, som kan give dem et godt socialt netværk. Projektet henvender sig til alle lokalområdets borgere, men der gøres en særlig indsats for at inkludere kommunens mest udsatte børn, unge og voksne gennem opsøgende arbejde. Målet er at bygge bro til fritidsliv, skole, uddannelse og beskæftigelse. Udover diverse idræts- og fritidsaktiviteter tilbyder Idrætsprojektet blandt andet indsatser over for familien, en mentorordning og lektiehjælp, så de fokuserer på flere aspekter i de unges liv.

I sin tale til Idrætsprojektet sagde Justitsminister Søren Pape Poulsen:

– Jeg bliver altid glad, når der i lokalområdet gøres en stor indsats for at forebygge kriminalitet. Det er afgørende i forhold til at hjælpe unge, der er på vej ind i en kriminel løbebane, tilbage på rette spor og i forhold til at skabe et trygt samfund for os alle sammen. Derfor er jeg også stolt over i dag at kunne overrække Den Kriminalpræventive Pris til “Idrætsprojektet” fra Københavns Kommune. Det er et imponerende og spændende projekt, der favner bredt, og som tilbyder deltagerne mange forskellige aktiviteter og forløb, der matcher deltagernes ønsker og behov. Jeg er ikke i tvivl om, at projektet er med til at forebygge, at unge mennesker kommer ud i kriminalitet.

Trine Harboe fra Idrætsprojektet takkede mange gange for prisen og sagde:

– Det her er vi mega stolte af. Det her handler netop om samarbejde på tværs. Vi kunne ikke gøre det her alene.

Idrætsprojektet forvaltes af Københavns Kommunes Center for Udsatte og Kriminalitetstruede Unge (CUKU). Projektet har eksisteret i 10 år og har cirka 50 medarbejdere, som er en tværfagligt sammensat gruppe af frivillige samt pædagoger, lærere, idrætslærere, socialrådgivere, ergoterapeuter og fysioterapeuter. De samarbejder med skoler, virksomheder, gadeplansmedarbejdere og andre relevante aktører, og bygger også bro til uddannelse og beskæftigelse blandt andet gennem praktikpladser.

Fakta om Den Kriminalpræventive Pris

  • Formålet med prisen er generelt at sætte fokus på kriminalitetsforebyggende arbejde i lokalområderne, herunder at opmuntre til kriminalitetsforebyggende initiativer samt at øge bevidstheden om vigtigheden af kriminalitetsforebyggelse både hos enkeltpersoner og hos organisationer, foreninger og myndigheder
  • Vinderen af Den Kriminalpræventive Pris 2018 modtager udover æren 50.000 kroner.

Kontaktoplysninger:

Pressemedarbejder i Det Kriminalpræventive Råd Charlotte Ruge: 41747380 cru@dkr.dk

Kontakt:

Pressemedarbejder Charlotte Ruge tlf.: 41 74 73 80 email: cru@dkr.dk

Analyse- og kommunikationschef Elizabeth Bergmann Burns tlf.: 22 79 27 86 email: ebb@dkr.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/idraetsprojektet-vinder-den-kriminalpraeventive-pris-2018?releaseId=12615770

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu