ANNONCE

PRM / If opgraderer forsikringsdækninger under coronakrisen

16. april 2020 10:16 | Af: Ritzau Info
 

Over halvdelen af danskere mellem 18-49 år arbejder hjemmefra under coronakrisen, viser en ny undersøgelse, og de nye arbejdsomgivelser skaber gråzoner for forsikringsdækningen. Forsikrings-selskabet If supplerer flere af sine dækninger for at matche de nye arbejdsforhold under coronakrisen.

Pressemeddelelse fra If Skadeforsikring

Virksomhedernes prompte efterlevelse af regeringens anbefaling om at flytte flest mulige arbejds-pladser hjem til medarbejderne, har skabt risici for nye typer arbejdsskader.

En skråvæg over hjemmearbejdspladsen, som man pludselig dunker hovedet op i. Løse ledninger, som man snubler i på vej væk fra kontorstolen. Begge er eksempler på skader, der er relateret til hjemmearbejde, men som arbejdsgiver ikke kan belastes for. Denne type forsikringsmæssige gråzoner ønsker forsikringsselskabet If nu at sikre sine kunder for, og derfor supplerer If arbejdsskade-forsikringen med en ulykkesforsikring, så flere aspekter af det aktuelle arbejdsliv nu er dækket ind.

– En arbejdsskadeforsikring gælder, hvis du kommer til skade på din arbejdsplads i din arbejdstid. Men i denne tid, hvor børnepasning, hjemmeskoling, arbejde og fritid skal gå op i en højere enhed, bliver arbejdstiden mere glidende for mange af os, siger Helle M. Olesen, leder af Personskade Erhverv, hos If Skadeforsikring.

– Derfor ønsker vi at dække kunderne ind på de områder, hvor arbejdsskadeforsikringen ikke dækker. Det handler dybest set om, at kunderne skal føle sig sikre på at være godt forsikret, siger Helle M. Olesen.

Ulykker, der sker under hjemmearbejde, dækkes uden ekstra omkostninger for virksomheder med arbejdsskadeforsikring i If. Dækningen sker med tilbagevirkende kraft fra den 12. marts, hvor store dele af Danmark blev lukket ned, og opgraderingen er i første omgang gældende i 60 dage. En ulykke skal være relateret til hjemmearbejdet for at være dækket, og omfatter således ikke opgaver, som ikke har noget med arbejdssituationen at gøre, som fx havearbejde eller reparationer på huset.

Tilfredshed med hjemmearbejde
En netop gennemført undersøgelse, viser at over 50 pct. af danskere mellem 18-49 år har arbejdet hjemmefra under coronasituationen. For befolkningen som helhed drejer det sig om 38 pct. Hele 85 pct. af de adspurgte vurderer, at det er gået godt med få udfordringer, viser Yougovs undersøgelse, der er foretaget for If Skadeforsikring fra 1.-12. april og baserer sig på 1.022 interview med danskere i alderen 18+ år.Undersøgelsen viser samtidig, at Danmark er det land i Norden, hvor flest arbejder hjemmefra i denne tid.

Nødberedskab også sikret
Det er ikke første gang If vælger at udvide forsikringsdækning under coronasituationen. For at sikre dem, som tager et stort, ekstra samfundsansvar på sig, har kunder med en privat ulykkesforsikring i If også automatisk fået udvidet deres forsikringsdækning til at omfatte frivilligt arbejde i nødberedskabet. Det kan være i sundhedsfaglige funktioner eller som frivillig i humanitære sammenhænge. Udvidelse gælder så længe nødberedskabet er i kraft.

Kontakt:

Kommunikationschef Birgitte Ringbæk tlf.: 3687 4183 / 6120 5009 email: birgitte.ringbaek@if.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/if-opgraderer-forsikringsdaekninger-under-coronakrisen?releaseId=13591836

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu