ANNONCE

PRM / Indførelse af besøgsforbud på alle plejecentre i Hjørring Kommune

23. oktober 2020 14:43 | Af: Ritzau Info
 

Pressemeddelelse fra Hjørring Kommune

Styrelsen for Patientsikkerhed har i dag fredag d. 23. oktober udstedt et besøgsforbud på alle plejecentre i Hjørring Kommune. Besøgsforbudet træder i kraft med øjeblikkelig virkning.

Plejecentre i Hjørring Kommune har siden d. 9. september været underlagt en række besøgsrestriktioner, som indebærer, at den enkelte beboer kan udpege én pårørende som kan aflægge besøg, og at besøg derudover kun er tilladt i kritiske situationer. Derudover har det indtil i dag også været muligt, at besøg kunne foregå på udendørsarealer.

Det nye besøgsforbud indebærer, at det nu ikke længere er tilladt med besøg på udearealer på alle plejecentre i Hjørring Kommune. Det er dog fortsat muligt for den enkelte beboer at udpege én pårørende, som kan aflægge besøg, ligesom det fortsat er muligt med besøg i kritiske situationer.

Styrelsen for Patientsikkerhed begrunder besøgsforbuddet i dels det høje smittetryk i Hjørring Kommune og dels at der i kommunen er mange smittede minkfarme.

Besøgsforbuddet gælder indtil videre og vil først blive ophævet når det aktuelle smittetryk er nedbragt og smitten i minkbesætningerne er bragt under kontrol.

Hjørring Kommune forventer at modtage et tilsvarende forbud fra Social- og Indenrigsministeriet gældende sociale botilbud med sårbare beboere – i løbet af et par dage.

Alle plejecentre vil orientere både beboere og pårørende besøgsforbuddet fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Hvis pårørende har spørgsmål, er de velkommen til at henvende sig til plejecenteret/botilbuddet.

Besøgsforbuddet fra Styrelsen for Patientsikkerhed er vedlagt som bilag.

Kontakt:

Direktør for Sundheds-, Ældre- og Handicapforvaltningen, Leif Serup på 41 22 30 15

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/indforelse-af-besogsforbud-pa-alle-plejecentre-i-hjorring-kommune?releaseId=13602994

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu