ANNONCE

PRM / Indvielse: Region Hovedstaden har fået sin egen Dannebrogsfane

20. august 2019 18:08 | Af: Ritzau Info
 

“Det er en naturlig ting, at folkets flag hænger i folkets ting, og det gælder også regionernes råd,” lyder det fra Danmarks-Samfundet, der var med til at indvie fanen.

Pressemeddelelse fra Region Hovedstaden

Et søm for Dronningen, et søm for fædrelandet og et søm for Region Hovedstaden. Sådan lød det tirsdag eftermiddag, da man til det månedlige regionsrådsmøde indviede regionens nye Dannebrogsfane.

Det var i anledning Dannebrogs 800-års jubilæum, at regionen fik overrakt fanen ved en ceremoni på Rådhuspladsen på Valdemarsdag i år. Men selvom regionen har haft fanen liggende siden juni, er det ifølge traditionen først efter den officielle indvielse tirsdag, at organisationen kan kalde fanen ‘sin egen’. Det fortæller repræsentant for Danmarks-Samfundet Erik Fage-Pedersen, der var med til indvielsen og som stod for at slå det første søm i fanen:

“Selve ceremonien er en symbolsk handling, hvor man for første gang tager fanen i brug. Herefter følger fanen organisationen i gode såvel som dårlige tider og kan tages i anvendelse ved forskellige begivenheder”, fortæller Erik Fage-Pedersen, der slår fast at flaget også er en anerkendelse af regionens arbejde og en anerkendelse af rådet, som en af de vigtige demokratiske organer i Danmark:

“Det er en naturlig ting, at folkets flag hænger i folkets ting, og det gælder også regionernes råd”, siger Erik Fage-Pedersen.

Det var Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S), der sammen med Rådets Næstformand Henrik Thorup (O), slog de to øvrige søm i fanen, hvorefter den ceremonielle begivenhed blev afsluttet med fælles sang blandt de fremmødte:

“Det er en glædelig begivenhed, at vi i dag kan indvie regionens egen Dannebrugsfane og jeg er glad og stolt over den anerkendelse, som følger med den, siger Sophie Hæstorp Andersen.

Fakta:

  • Regionens nye Dannebrugsfane blev indviet til Regionsrådsmødet tirsdag d. 20. aug.
  • Før indvielsen blev fanen overrakt ved en officiel ceremoni på Rådhuspladsen i anledningen af 800’året for Dannebrog, der blev fejret d. 15. juni på Valdemarsdag i år. Prins Joachim, der er protektor for Danmarks-Samfundet, stod for overrækkelsen.
  • Ud over Region Hovedstaden var Region Syddanmark også blandt de organisationer, som fik overrakt en Dannebrogsfane ved ceremonien på Valdemarsdag d. 15. juni.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/indvielse-region-hovedstaden-har-faet-sin-egen-dannebrogsfane?releaseId=13577942

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu