ANNONCE

PRM / Iransk kunst på biblioteket

5. august 2020 08:35 | Af: Ritzau Info
 

I august måned udstiller den iranske kunstner Majid Hoseini sine surrealistiske og ekspressionistiske billeder i X-rummet på Næstved Bibliotek.

Pressemeddelelse fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

Majid Hoseini er opvokset i Teheran i Iran, og har boet i Danmark siden 2011. Hans interesse for visuel kunst begyndte i barndommen. Og hans billeder gengiver bl.a. indtryk fra hans oplevelser af krigen i hjemlandet. Der er tale om forskellige følelser og refleksioner hos mennesker som lykke, sorg, angst, håb, utålmodighed, og måske uansvarlighed.

Relationer på tværs skaber samhørighed

– Jeg er født i et land med mange bekymringer og sociale modsætninger. Igennem maleriet udtrykker jeg mine følelser omkring alt det, som jeg har oplevet. Mit ønske er, at min kunst fortæller, at selv om mennesker ikke ligner hinanden, kan der i relationer på tværs af geografiske og kulturelle grænser skabes en smuk overensstemmelse og samhørighed i den her verden, fortæller Majid Hoseini.

Kuglepen på aviser og lærred
På denne udstilling er der, ud over de surrealistiske og socialrealistiske billeder, også billeder i en genre, som han kalder “Kuglepen, Avis, Lærred”. Her maler han på avisartikler og skaber nye budskaber og kommentarer til verden.

I marts måned fik han en guldmedalje fra organisationen Verdens Fred for sine socialrealistiske billeder.

Majid Hoseini, som har udstillet mange forskellige steder, er medlem af Næstved kunstforening og kunstforeningen KuBa i Næstved. Hans første udstilling var i Japan i hans ungdom.

En stor del af kunstnerens værker kan ses på hans Instagramprofil: @artmaho.

Udstillingen kan ses i bibliotekets åbningstid.

Kontakt:

Bibliotekar Ulla Pagh Andersen tlf.: 5588 4122 email: upand@naestved.dk

Bibliotekar Vibeke Sølling tlf.: 5588 4123 email: visje@naestved.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/iransk-kunst-pa-biblioteket?releaseId=13597493

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu