ANNONCE

PRM / Ishøj-borgmester ser positivt på ny corona-taskforce

4. november 2020 11:19 | Af: Ritzau Info
 

Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp mener, at det er svært for kommunerne på Vestegnen at bekæmpe den stigende coronasmitte alene. Derfor hilser han en ny statslig corona-taskforce velkommen

Pressemeddelelse fra Ishøj Kommune

På et pressemøde i Ishøj den 2. november 2020 fortalte sundhedsminister Magnus Heunicke, at der bliver nedsat en statslig taskforce, som sammen med de berørte kommuner, skal bekæmpe det høje smittetal på Vestegnen. Det er en beslutning, som Ishøjs borgmester er meget tilfreds med.

“Flere vestegnskommuner, herunder Ishøj, ligger nu igen i top blandt kommuner med flest smittede per 100.000 indbyggere. Vi kan ikke løse problemet med den stigende smitte uden en større indsats end den, vi kan gøre som enkeltkommuner. Der er behov for en ekstraordinær indsats, og det får vi med den nye taskforce,” siger Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp.

Taskforcen skal blandt andet koordinere indsatsen i forhold til isolationsmuligheder og overvåge behovet for nye tiltag. Planen er også at skærpe informationen til coronaramte borgere – også på andre sprog end dansk.

Håber på flere lokale testmuligheder

Sundhedsministeren sagde på pressemødet, at kommunerne gør meget, men at alle myndigheder kan blive endnu bedre til at opspore, teste og tage isolationsfaciliteter i brug. Derfor håber Ishøjs borgmester, at taskforcen vil åbne mulighed for, at Region Hovedstaden fortsat kan sende sit mobile testcenter til Ishøj, så borgerne kan blive testet lokalt i kommunen.

Det mobile testcenter har siden starten af juni været på besøg i Ishøj 11 gange fra en dag og op til en uge per sted. Indtil videre er er der foretaget næsten 14.000 coronatests på Ishøj-borgere i og udenfor kommunen. Til sammenligning er der cirka 23.000 borgere i Ishøj Kommune.

“Jeg er glad for, at så mange borgere er blevet testet indtil videre. Jo flere, der bliver testet, jo større er chancen for, at vi kan undgå yderligere smittespredning. Vi vil ikke risikere en mere udbredt smitte med flere alvorlige corona-tilfælde. Vi har heldigvis været forskånet for udbrud blandt beboerne på vores plejehjem og andre sårbare grupper,” siger Ole Bjørstorp.

Positivt at kendskabet til smittede stiger

Selvom Ishøjs borgmester gerne så nogle meget lavere smittetal, er det positivt, at flere og flere smittede ved, at de har corona, fordi de bliver testet.

“Det er positivt, da det ikke er nogen selvfølge, at smittede borgere ved, at de er ramt af corona. Det lumske ved den her sygdom er jo, at en del af de smittede har ingen eller kun få symptomer, og at nogle af symptomerne kan ligne influenza eller forkølelse. Hvis du ikke ved, at du er smittet med corona, kan du ikke tage de nødvendige forholdsregler for at undgå at smitte andre, fx isolere dig. Du får heller ikke den nødvendige hjælp fra myndighederne. Derfor er det så vigtigt, at vi fortsat får mulighed for at tilbyde testfaciliteter lokalt, og dermed gør det nemt at blive testet. “

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/ishoj-borgmester-ser-positivt-pa-ny-corona-taskforce?releaseId=13603662

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu