ANNONCE

PRM / It-netværk lever videre i stærk klynge for digitalisering

12. oktober 2020 09:00 | Af: Ritzau Info
 

Som leder af sekretariat og som videnpartner i innovationsnetværket for it, InfinIT, glæder det os at træde ind i den nye klynge for digitale teknologier: DigitalLead. Klyngen er netop udpeget som en af de 14 viden- og erhvervsklynger, hvor også MADE er i blandt.  

Pressemeddelelse fra Alexandra Instituttet

Det betyder, at teamet omkring InfinIT dermed kan bringe vores mere end 10 års netværkserfaring videre. På den måde sikrer vi, at virksomheder også fremover får adgang til den nyeste forskning gennem events og projekter, og at ny forskning inspireres af erhvervslivets udfordringer.

“Vi glæder os til at fortsætte samarbejdet mellem virksomheder og it-forskere i den nye klynge, der på mange måder formår at viderebringe de mange gode erfaringer, vi har opbygget gennem årene i InfinIT – både fagligt og gennem de mange samarbejder, vi har etableret”, siger sekretariatsleder fra Alexandra Instituttet, Laura Møller. Hun har de seneste 3 år stået i spidsen for InfinIT sammen med professor Kim Guldstrand Larsen fra Aalborg Universitet.

Det har altid været vigtigt for Alexandra Instituttet, at it både som selvstændig branche og understøttende for andre brancher, har de bedste vilkår for at udvikle sig baseret på den nyeste forskning, og dermed give danske virksomheder de bedste vilkår for udvikling og innovation, da it er en af de stærkeste drivere for vækst.

Fakta:

De 14 nye viden- og erhvervsklynger er på plads. Med en geografisk fordeling i hele Danmark skal de gøre vejen mellem forskere og vores virksomheder kortere. Det har været afgørende for regeringen at få en afbalanceret regional forankring af de nye erhvervsklynger, så klyngerne bliver til gavn for virksomheder i hele Danmark.

Læs mere på: https://ufm.dk/aktuelt/pressemeddelelser/2020/ministre-glaeder-sig-over-fordeling-af-viden-og-erhvervsklynger-i-hele-landet

Alexandra Instituttet er med i følgende klynger:

 • DigitalLead
 • Energy Cluster Denmark
 • Life Science Cluster Denmark
 • Klyngen for Avanceret Produktion (MADE)
 • CenSec
 • Copenhagen FinTech
 • CLEAN – Danmarks Miljøteknologiklynge
 • Lifestyle & design cluster
 • Kontakt:

  Communications Specialist Lisa Lorentzen tlf.: +45 93 52 17 64 email: lisa.lorentzen@alexandra.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/it-netvaerk-lever-videre-i-staerk-klynge-for-digitalisering?releaseId=13602222

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

  ANNONCE

  ANNONCE

  | Af: Ritzau Info
   

  3D print af metal er også en mulighed med mange fordele, særligt i industribranchen. Det er endnu ikke så udbredt i Danmark, men blandt andre Fron Tech i Brønshøj tilbyder 3D print i forskellige typer af metal, da de allerede har set potentialet i denne type fabrikation.

  Hvad er 3D Metalprint?

  Ligesom med 3D print i plast, laver man med 3D Metalprint forskellige komponenter ved hjælp af et CAD design. Ud fra en CAD tegning kan man arbejde i forskellige typer af metalpulver, såsom stål, aluminium og titanium. Det kan lyde som et meget tungt og robust resultat, men for at holde vægten nede kan man blandt andet lave hule konstruktioner. At skabe komponenter med rum i midten vil være svært at skabe billigere og mere effektivt på andre måder end med 3D metalprint. Med den nye teknologi kan man nu også hurtigere og mere præcist styre laserstrålen, hvilket giver en højere produktionshastighed, men med stadig høj præcision. Det endelige resultat vil være et solidt og skræddersyet produkt til hver enkelt kunde og formål.

  Hvorfor vælge 3D Metalprint?

  Mulighederne er mange med de nye 3D metalprintere. Der kan arbejdes med forskellige metalliske materialer afhængigt af, hvad det endelige produkt skal anvendes til, og hvor modstandsdygtigt det skal være. Det er på nuværende tidspunkt muligt at producere både små komponenter til maskiner, samt producere mindre maskiner til eksempelvis køkkenet. En fordel ved 3D print er, at man kan skræddersy og finjustere det ønskede produkt, så man sparer penge i udviklingsprocessen. Det giver uendelige muligheder i forhold til design og funktion med mulighed for let at optimere det enkelte produkt. Derudover er det muligt at masseproducere et produkt med en høj produktionshastighed, så man kan følge med på korte deadlines og spare penge ved produktionen. Da produkterne fremstilles efter præcise detaljerede CAD tegninger og laves med laser ned til mindste detalje, er der mindre materialespild end ved en traditionel fremstilling. Ligeledes kan man nemt og hurtigt skifte metalpulver, og ubrugt pulver kan regenereres, så man udnytter materialet til fulde.

  Der udvikles hele tiden på 3D metalprinterne, så de kan udføre flere og flere opgaver af forskellig kompleksitet og størrelse

  Metalprint er stadig under udvikling

  Da 3D metalprint stadig er relativt nyt, er prisen også i den høje ende. Det betyder, at selvom der er et stort potentiale for metalprint, særligt i maskin-, jern- og metalindustrien, er det ikke hos alle, det kan svare sig rent økonomisk på nuværende tidspunkt. 3D metalprint er dog stadig under udvikling, hvilket betyder at prisen for 3D print i metal med tiden vil blive billigere i takt med, at produktion bliver optimeret og omkostningerne falder. De nuværende 3D metalprintere har desuden begrænset byggestørrelse, og de kan kun anvende et udvalg af metaltyper, men disse småskavanker vil også snart blive fortid.

  3D metalprint er kommet for at blive, og om nogle år er det formentlig lige så udbredt som 3D print i plast.

  Produceret af Heymate

  ANNONCE

  ANNONCE
  Del din kommentar
  Forsiden lige nu