ANNONCE

PRM / It-sikkerheden på bibliotekerne skal prioriteres

20. april 2018 11:22 | Af: Ritzau Info
 

It-sikkerhed på bibliotekerne skal prioriteres, men indsatsen skal kombineres med oplysning, så borgerne lærer at agere sikkert på nettet, mener Bibliotekarforbundet.

Pressemeddelelse fra Bibliotekarforbundet

I dokumentaren “Hackerne angriber os”, der blev vist på TV2 torsdag den 19. april, sættes fokus på it-sikkerhed. Og blandt andet vises det i programmet, hvordan hackere via keyloggers kan opsnappe passwords og personlige data fra de personer, der bruger computeren. Det er også sket på danske folkebiblioteker, og i programmet kan man se, hvordan hackere kan udnytte, at computere er frit tilgængelige på et offentligt sted som bibliotekerne.

I nogle kommuner er man allerede langt fremme med at sikre, at borgerne kan benytte computere på bibliotekerne. Blandt andet ved fysisk at sikre computerne, så der ikke kan installeres keyloggers, og den form for sikkerhed ser BF’s formand Tine Segel gerne spredt til hele landet. Men hun mener ikke, at den indsats kan stå alene. Lige så vigtigt er det, at man hjælper borgerne til at agere sikkert på nettet.

“It-sikkerhed og beskyttelsen af data er en kæmpe samfundsudfordring. Sikkerheden på de enkelte folkebiblioteker er et kommunalt ansvar, og som formand for Bibliotekarforbundet kan jeg kun understrege, at det skal prioriteres, fordi bibliotekerne er det sted, hvor alle kan komme og benytte bibliotekets computere”, siger Tine Segel.

“Mange biblioteker har allerede øget sikkerhedsniveauet meget, men hackerne er dygtige og udvikler hele tiden nye metoder. Derfor skal vi også fokusere på at lære borgerne at passe på deres data og begå sig sikkert på nettet, og her er bibliotekarerne klar til at hjælpe med at løfte opgaven. Bibliotekarforbundet har blandt andet i et samarbejde med Forbrugerrådet Tænk i 2017 lanceret kampagnen “Sikker når du klikker.”, som netop fokuserer på at hjælpe borgerne til at blive mere sikre på nettet.”

Kontakt:

Tine Segel, Bibliotekarforbundets formand , tlf: 41 33 70 00, mail: ts@bf.dk
Anette Lerche, Kommunikationschef, tlf: 20646503, mail: al@bf.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/it-sikkerheden-pa-bibliotekerne-skal-prioriteres?releaseId=12693621

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu