ANNONCE

PRM / ITD: Nej til PostNord pakkeskat

30. september 2020 13:52 | Af: Ritzau Info
 

ITD bakker fuldt op om Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH) klare afvisning af at finansiere PostNords fortsatte underskud med en pakkeafgift på danske netbutikker og logistikvirksomheder.

Pressemeddelelse fra ITD – Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

ITD er helt enig med Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH), som helt og holdent afviser at lade danske netbutikker og logistikvirksomheder betale for PostNords fortsatte underskud via en pakkeafgift. Det er en løsning, der tilsyneladende ligger på bordet i postforhandlingerne, og som desværre kan blive realiteten, hvis ikke der bliver kæmpet aktivt imod den.

– I et desperat forsøg på at tørre regningen for PostNords fortsatte underskud af på nogen, har man nu åbenbart kastet blikket på alle danskeres handel og opererer med en pakkeafgift. Hvis sådan et forslag bliver til virkelighed, hæmmer man i den grad danske virksomheder for at tilgodese sit eget underskudsgivende selskab. Det er helt urimeligt og hører ingen steder hjemme, siger administrerende direktør i ITD, Carina Christensen.

Politikerne skal snart til forhandlingsbordet for at afgøre, hvordan fremtidens postbefordring skal skrues sammen. Smertensbarnet er fortsat PostNord, der trods massive statstilskud ikke formår at drive en bæredygtig forretning, men gang på gang går til ejerne i form af den danske og svenske stat for at få yderligere tilskud. Det er særligt kritisabelt i kraft af, at dele af PostNord-koncernen, PostNord Logistics, opererer på pakke- og stykgodsmarkedet i skarp konkurrence med veldrevne private virksomheder, der ikke blot kan bede om flere skattepenge, hver gang kassen måtte være tom.

– Politikerne må påtage sig ansvaret for at skrue en postaftale sammen, der sikrer fair og lige konkurrencevilkår uden, at alle danskere skal opkræves en PostNord-skat. ITD har fremlagt flere forslag til, hvordan et frit postmarked kan sikre udbringning af breve og pakker langt mere effektivt, og private aktører har meldt sig klar til at løfte opgaven. Nu mangler vi bare at politikerne lytter, så vi kan undgå en decideret PostNord-skat, siger Carina Christensen.

Kontakt:

Pressechef Nicolai Bro Jöhncke
+45 3069 9430
nbj@itd.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/itd-nej-til-postnord-pakkeskat?releaseId=13601044

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu