PRM / Jagten på studieboligen: Undgå at blive snydt!

27. juli 2018 16:48 | Af: Ritzau Info
 

I morgen får tusindvis af unge besked om hvilket studie, de er optaget på. Samtidig går jagten ind efter en ny studiebolig. Sådan undgås snyd.

Pressemeddelelse fra boligdeal.dk

Når man som ung uerfaren boligsøger for første gang skal leje en lejebolig, er man ekstra udsat for at bliv snydt af de udenlandske kriminelle, der opretter falske annoncer:

“Scammet er simpelt. På steder med stor boligmangel, primært vestlige storbyer, opretter de kriminelle annoncer for attraktive lejeboliger, som man kun kan komme i betragtning til hvis man skynder sig at overføre et depositum uden at man har fået mulighed for at se lejligheden. Når pengene er overført, hører den boligsøgende så aldrig mere fra den falske udlejer”, fortæller Thomas Barfod fra Boligportalen Boligdeal.dk.

Ved at følge en række simple regler i guiden www.snydboligsnyderne.dk, der er udviklet af Boligdeal.dk, kan man dog minimere sandsynligheden for at blive snydt drastisk.

Dette må man aldrig gøre:
1: Betal aldrig depositum til en udenlandsk bank.
2: Betal aldrig depositum til en person, som du ikke har mødt.
3: Betal aldrig depositum før du har en ordentlig kontrakt, der er underskrevet af begge parter.
4: Betal aldrig depositum før du har tjekket om udlejeren må udleje den pågældende lejebolig.
5: Betal aldrig depositum før du har fået lejligheden fremvist.

Mange portaler har systemer til at minimere snyd, men der findes også portaler, der har mindre kontrol hvor de kriminelle har mere frit spil. Derfor er det ifølge Thomas Barfod vigtigt at man altid er årvågen når man lejer en bolig.

Læs mere om hvordan snyderiet foregår her: http://www.snydboligsnyderne.dk/de-kriminelle/

Læs mere om hvordan leje-processen bør foregå her: http://www.snydboligsnyderne.dk/sadan-gor-du/

Kontakt:

Thomas Barfod,
29614045
tb@rentbuyestate.com

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/jagten-pa-studieboligen-undga-at-blive-snydt?releaseId=13265047

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu