ANNONCE

PRM / Jeppe Kofod får besøg af USA’s udenrigsminister Mike Pompeo

15. juli 2020 16:07 | Af: Ritzau Info
 

Udenrigsminister Jeppe Kofod mødes med USA’s udenrigsminister, Mike Pompeo, når han besøger København d. 22. juli 2020.

Pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet

“Jeg ser frem til at byde min gode kollega Mike Pompeo velkommen, når han, på en af sine ganske få rejser i denne usædvanlige tid, lægger vejen forbi København. USA er en tæt ven af Danmark og vores absolut nærmeste allierede. Det dansk-amerikanske forhold rækker langt tilbage, og jeg glæder mig til at genbekræfte vores nære relationer i forbindelse med mødet”, siger udenrigsminister Jeppe Kofod.

Under besøget vil den danske udenrigsminister bl.a. være vært ved en arbejdsfrokost, hvor de to udenrigsministre får lejlighed for at drøfte en lang række emner:

“Det giver os en enestående mulighed for at tale om globale emner af fælles interesse såsom sikkerhed, handel og Covid-19-pandemiens betydning for det internationale samarbejde”, siger udenrigsminister Jeppe Kofod.

Grønlands naalakkersuisoq for udenrigsanliggender, Steen Lynge, og Færøernes landsstyremedlem for udenrigsanliggender, Jenis av Rana, er også inviteret til København i forbindelse med besøget.

“Da vi også skal drøfte arktiske forhold, skal mine kolleger fra Grønland og Færøerne naturligvis også sidde med om bordet. Det lægger jeg personligt helt afgørende vægt på”, afslutter udenrigsministeren.

Det seneste besøg i København af en amerikansk udenrigsminister var i 2016. Det seneste officielle besøg af en dansk udenrigsminister i Washington var i 2019, da Jeppe Kofod mødtes med udenrigsminister Mike Pompeo. Her deltog daværende naalakkersuisoq for udenrigsanliggender, Ane Lone Bagger, i den del af mødet, der omhandlede Grønland.

Pressekontakt:

Udenrigsministeriets pressevagt, pressevagten@um.dk

For anmodning om akkreditering se www.ipcd.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/jeppe-kofod-far-besog-af-usas-udenrigsminister-mike-pompeo?releaseId=13596927

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu