ANNONCE

PRM / Jeppe Kofod vil opruste samarbejdet i Østersøen

19. februar 2020 11:53 | Af: Ritzau Info
 

Landene omkring Østersøen skal styrke deres dialog.

Pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet

Derfor vil udenrigsminister Jeppe Kofod genoplive engagementet omkring Østersørådet, som blev grundlagt i 1992 for at fremme fredelig politisk dialog i regionen. Danmark har formandsskabet for Østersørådet fra 1. juli 2019 og indtil 30. juni 2020, og dette formandsskab kulminerer nu i et udenrigsministermøde på Bornholm den 18.-19. maj.

Her er udenrigsministrene fra østersøregionen inviteret til at drøfte emner som bekæmpelse af organiseret kriminalitet og hvordan dialogen mellem regionens unge og politikere kan styrkes.

“Mødet bliver holdt på Bornholm, “Østersøens perle”. Det har selvfølgelig en symbolsk værdi, at vi vil samle Østersølandene om bordet her midt i Østersøens blå bølger. Det er utvivlsomt den helt rigtige ramme for mødet,” siger Jeppe Kofod.

“Det har selvfølgelig også personlig betydning for mig. Jeg er selv vokset op på Bornholm, og som ung så jeg, hvor vigtig stabilitet og samarbejde i Østersøregionen er. Det budskab skal gerne fortælles vidt og bredt,” forklarer udenrigsministeren.

Vigtigt forum til dialog i en vigtig region

Medlemmerne af Østersørådet er de nordiske lande, de baltiske lande, Tyskland, Polen, Rusland og EU. Og selvom der er flere andre store organisationer, hvor man i dag diskuterer samarbejdet i regionen, og flere af landene siden oprettelsen i 1992 er blevet medlemmer af EU, så er det vigtigt, at alle landene omkring Østersøen deltager for at styrke samarbejdet, understreger udenrigsministeren.

“Det er i dansk strategisk interesse at fremme samarbejde og stabilitet i Østersøregionen. Selvom rammebetingelserne har ændret sig siden Østersørådet blev skabt i 1992, er det stadig det eneste forum, hvor alle lande omkring Østersøen sidder med om bordet. Derfor mener jeg, at Østersørådet også i dag har en særlig eksistensberettigelse. Det forudsætter dog, at vi udnytter organisationen til at fremme politisk dialog,” siger Jeppe Kofod.

Kontakt:

Presserådgiver Sissel Christine Søe Böss tlf.: +45 5183 7414 email: sisbos@um.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/jeppe-kofod-vil-opruste-samarbejdet-i-ostersoen?releaseId=13588411

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu