ANNONCE

PRM / Jobcenter Esbjerg er klar til at hjælpe alle der er ramt af coronakrisen

22. september 2020 11:14 | Af: Ritzau Info
 

Både de lokale virksomheder og dem, der er blevet ledige under coronakrisen, kan se frem til fortsat intensiv hjælp i jobcentret. Beskæftigelsesplanen bliver suppleret med et tillæg der baner vej for særlige corona-initiativer. Samtidig lanceres nye støttemuligheder for efteruddannelse.

Pressemeddelelse fra Esbjerg Kommune

Ekstra tiltag på grund af coronavirus
Social & Arbejdsmarkedsudvalget har den 22. september behandlet to sager, der begge har indflydelse på, hvordan vi kan håndtere coronakrisen. Der er bred enighed om at sætte alle sejl til for at afbøde konsekvenserne.

– Jeg er meget glad for, at vi med det nye tillæg til beskæftigelsesplanen både har fokus på at komme godt igennem en svær periode lige nu, hvor mange bliver ledige pga. coronavirus, men vi gør os også klar til, at beskæftigelsen forventes at stige igen i det nye år. Virksomhederne får behov for en ny type arbejdskraft, og derfor sætter vi allerede nu ind med opkvalificering, siger Henrik Vallø, der er formand for Social & Arbejdsmarkedsudvalget.

Bedre muligheder for opkvalificering
Beskæftigelsesindsatsen styrkes med de nye muligheder for opkvalificering. De ledige kan med den rigtige efteruddannelse tage et vigtigt skridt i retning mod en ansættelse, når de gennem jobcentret får en relevant efteruddannelse.

På arbejdsgiversiden er det positivt, at der tages hensyn til deres specifikke behov i branchen. Jobcentret påtager sig opgaven med at afdække virksomhedernes behov, så de kan matche dem med en ledig, der med den rigtige type opkvalificering matcher opgaven.

Indsatsen er blevet drøftet med arbejdsmarkedets parter, og der er enighed om at arbejde målrettet på et uddannelsesløft, hvilket også understøttes af regeringens politiske aftaler om opkvalificering under coronakrisen.

Tillæg til Beskæftigelsesplan 2020
Esbjerg Kommunes plan for den beskæftigelsesrettede indsats er beskrevet i den plan, som Esbjerg Byråd vedtog i oktober 2019. Forslaget til tillægget udspringer af det særlige behov, der er opstået i forbindelse med coronakrisen.

Tillægget indeholder syv konkrete indsatsområder, der spænder over blandt andet en særlig indsats for nyuddannede akademikere, opkvalificering af ledige og et tættere samarbejde med det lokale arbejdsmarked.

Desuden godkendte byrådet den 22. juni 2020, at jobcentret tilføres 2.150.000 kr. og at aktiveringsbudgettet tilføres 2.000.000 kr. i 2020.

Mere information
Se Esbjerg Kommunes Beskæftigelsesplan 2020

Kontakt:

Formand for Social & Arbejdsmarkedsudvalget Henrik Vallø
heval@esbjergkommune.dk
40 44 60 02

Jobcenterchef Pia Damtoft
pind@esbjergkommune.dk
40 20 89 73

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/jobcenter-esbjerg-er-klar-til-at-hjaelpe-alle-der-er-ramt-af-coronakrisen?releaseId=13600467

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu