ANNONCE

PRM / Jobopslag inden for handel og transport falder

20. april 2020 12:05 | Af: Ritzau Info
 

Pressemeddelelse fra Beskæftigelsesministeriet

Nye tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering under Beskæftigelsesministeriet viser, at corona-krisen har luget godt ud i antallet af nye stillingsopslag indenfor brancherne transport, hotel og restauration, handel samt finansierings- og forsikringsbranchen.

Eksempelvis er antallet af nyopslåede stillinger siden d. 9 marts faldet med 77 procent, i hotel- og restaurationsbranchen i forhold til det normale niveau i samme periode de senere år. Tilsvarende er der knap 60 procent færre nyopslåede stillinger inden for handel.

Samlet set er der slået 19.955 stillinger op siden 9. marts, hvilket er 26 procent færre end i de tidligere år.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

“Krisen sætter desværre sit tydeligt præg på dansk økonomi, og det vil tage tid, før vi er tilbage på et normalt niveau igen. Meget tyder heldigvis på, at de historisk store hjælpepakker, som et bredt flertal netop har forbedret og forlænget – bl.a. aftalen om lønkompensation – har været med til at holde hånden under arbejdsmarkedet, så lønmodtagerne i stedet for en fyreseddel har et arbejde at vende tilbage til, når krisen er slut.”

Se tallene her.

Kontakt: Beskæftigelsesministeriets presseenhed: 51232830

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/jobopslag-inden-for-handel-og-transport-falder?releaseId=13592012

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu