PRM / Jobvækst i det syddanske – men imellem Esbjerg og Fanø ebber den ud

24. september 2018 10:44 | Af: Ritzau Info
 

Der er gang i den private beskæftigelse i det syddanske, viser en ny opgørelse fra Djøf. I 2017 steg den mest i Kolding, men fremgangen taber styrke i Esbjerg og går i minus på Fanø.

Pressemeddelelse fra Djøf

Sidst år blev der i det syddanske ansat 7.554 flere medarbejdere i den private sektor – svarende til fire pct. I antal hoveder er det Kolding, der har haft den største fremgang med 2.166 flere privatansatte medarbejdere – en stigning på syv procent. Men også Haderslev og Vejle har haft en solid stigning i beskæftigelsen på fem procent hver – svarende til henholdsvis 510 og 1.454 nye medarbejdere i virksomhederne.

Men to kommuner – Esbjerg og Fanø – har i 2017 haft en lav eller vigende privat beskæftigelse.

– For lønmodtagerne i det syddanske er det jo skønt, at virksomhederne de fleste steder i det syddanske er i fremgang og ansætter nye medarbejdere. Men i nogle kommuner går det desværre trægt. Derfor er det helt rigtig set, når regeringen ønsker at udvide ordningen med vækstpiloter i Landdistrikterne med ekstra 10 millioner kroner, siger Henrik Funder, formand for Djøf Privat.

Den statslige ordning skaber vækst og udvikling i landdistrikterne ved at hjælpe mindre virksomheder med at få ansat en akademiker i en periode. De små og mellemstore virksomheder kan på den måde få sat skub i fx salg, marketing og nye it-løsninger. Opgaver som det ellers kan være svært for mindre virksomheder at løfte.

Opgørelsen fra Djøf viser også, at virksomhederne generelt hyrer flere akademikere. 23 procent flere fra 2013 til 2017 i det syddanske. Men forskellene mellem kommunerne er store. I Billund Kommune er der på de fem år blevet ansat 40 pct. flere akademikere, mens Tønder og Fanø har oplevet en lav eller vigende udvikling i antallet af akademikere.

– En del af forklaringen er sikkert, at enkelte store arbejdspladser er meget videntunge. Når de ændrer på bemandingen, kan det hurtigt ses på jobvæksten for akademikere. Men jeg tror også, at nogle kommuner skal skubbe på hos de mindre virksomheder, så de får nye medarbejdere med kompetencer inden for fx salg, kommunikation og økonomi, siger Henrik Funder.

Når en mindre virksomhed ansætter den første akademiker, kan det aflæses direkte på bundlinjen i form af øget overskud og beskæftigelse.

Vedhæftet en opgørelse over udviklingen i antallet af privatansatte i de enkelte kommuner i perioden 2013 til 2017. Tallene kommer fra Danmarks Statistiks lønmodtagerregister og er de senest tilgængelige.

Kontakt:

Henrik Funder kan træffes på mobil: 2779 0744

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/jobvaekst-i-det-syddanske-men-imellem-esbjerg-og-fano-ebber-den-ud?releaseId=13561042

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu