ANNONCE

PRM / Julens mørke væsner vender tilbage til Moesgaard

18. november 2020 11:48 | Af: Ritzau Info
 

Igen i år kan man møde julens mørke væsner fra den europæiske julemytologi, f.eks. Lucia, Julebukken og Krampus. Det sker på Moesgaard Museum tre lørdage op til jul.

Pressemeddelelse fra Moesgaard Museum

Igen i år kan en del af julens glemte og misforståede væsner opleves på Moesgaard Museum. Hvert år omkring juletid står porten mellem menneskenes og julens verden åben, og julens mørke væsner sniger sig ud af mørket og ind i Moesgaards udstillinger. Væsnerne bevæger sig rundt på museet, hvor de akkompagneres af Moesgaards væsenvogtere, som hjælper gæsterne med at forstå væsnerne og deres betydning. Nogle af væsnerne kan nemlig godt være ret utilfredse med uartige og uhøflige børn (og voksne), så i denne tid er det vigtigt at opføre sig ordentligt og være artig. Ellers kommer Knecht Ruprecht, Perchta eller Krampus efter en.

Efterfølgende præsenteres væsnerne i foredraget “Fra Coca-Cola til Krampus”. I foredraget forklarer formidlings-inspektørerne fra Moesgaard Museum sammenhængen mellem Julemanden og Lucia og de mere dyriske væsner som Julekatten og Krampus.

Der er begrænset antal billetter til foredraget. Billetter skal bestilles på forhånd.

Julevæsnerne kan opleves på Moesgaard:
Lørdag 28. november
Lørdag 5. december
Lørdag 12. december

Program for dagene
Kl. 12.00-15.00: Julevæsnerne bevæger sig rundt på museet
Kl. 15.30: “Fra Coca-Cola til Krampus” – foredrag om væsnerne i auditoriet.
Kl. 16.00: Julevæsnerne forlader museet og vender tilbage til mørket.

På Moesgaards hjemmeside www.moesgaardmuseum.dk kan man læse mere om julevæsnerne.

Grundet Covid19 skal entrébilletter bookes på forhånd online. Husk at børn og unge 0-17 år har gratis entré til museet, men skal booke adgangsbillet.

Kontakt:

Leder af formidling, Moesgaard Museum Wencke Maderbacher tlf.: 24791779 email: wma@moesgaardmuseum.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/julens-morke-vaesner-vender-tilbage-til-moesgaard?releaseId=13604530

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu