ANNONCE

PRM / Justerede rejsevejledninger per 2. juli

2. juli 2020 16:10 | Af: Ritzau Info
 

Udenrigsministeriet laver ingen væsentlige ændringer i rejsevejledningerne for lande uden for EU/Schengen og UK grundet indrejserestriktioner eller karantænekrav. For Sverige lempes rejsevejledningerne for regionerne Kronoberg og Blekinge.

Pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet

En gruppe af repræsentanter fra Statens Seruminstitut, Udenrigsministeriet og Justitsministeriet har i dag foretaget en individuel gennemgang af listen over lande uden for EU/Schengen og UK, som lever op til EU’s COVID-19 kriterium. På denne baggrund er det ud fra et forsigtighedsprincip vurderet, at der kan åbnes for indrejse fra Australien, Canada, Japan, New Zealand, Sydkorea og Thailand.

Disse seks lande har dog alle indrejserestriktioner eller karantænekrav for danske rejsende. Det betyder, at alle rejsevejledninger for disse lande forbliver orange. Det gælder altså, at alle ikke-nødvendige rejser fortsat frarådes til lande uden for EU/Schengen og UK (de forbliver orange).

Såfremt et land, som Udenrigsministeriet alene fraråder rejser til på grund af indrejserestriktioner eller karantænekrav, løfter disse, vil rejsevejledningen blive lempet. Rejsevejledningerne for Australien, Canada, Japan, New Zealand, Sydkorea og Thailand vil således som udgangspunkt blive ændret til gul, såfremt disse lande løfter indrejserestriktionerne eller ophæver karantænekrav mod danske rejsende.

Samtidig opdaterer Udenrigsministeriet rejsevejledningerne for lande i EU/Schengen og UK på baggrund af denne uges tal fra Statens Serum Institut. Det medfører, at rejsevejledningerne for de svenske regioner Kronoberg og Blekinge – i tillæg til Västerbotten – lempes og Udenrigsministeriet ikke længere fraråder ikke-nødvendige rejser til disse regioner.

Endeligt justeres modellen for EU/Schengen samt UK således, at også de fire mikro-stater Andorra, Monaco, San Marino og Vatikanstaten/Den Hellige Stol fremadrettet er omfattet af modellen og dermed er åbne for turistrejser.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/justerede-rejsevejledninger-per-2-juli?releaseId=13596436

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu