PRM / Jyske Bank er først med stor lettelse til bankkunder

15. juni 2018 14:29 | Af: Ritzau Info
 

En familie har ofte flere banker i deres liv. Derfor giver Jyske Bank nu privatkunder mulighed for at tilknytte deres konti i andre banker til Jyske Mobilbank.

Pressemeddelelse fra Jyske Bank

Privatkunder med Jyske Mobilbank får nu mulighed for at tilknytte deres konti i andre banker til Jyske Mobilbank.

I praksis betyder det, at hvis man har Jyske Mobilbank – og derudover har en mobilbank-konto i Danske Bank, Nordea eller andre danske banker – så vil man inde i sin Jyske Mobilbank nu kunne se, hvad der står på kontoen uanset, hvilken bank det er.

“Nu åbner Jyske Mobilbank for open banking. Vi ser gode perspektiver i, at Jyske Banks kunder nu kan se konti fra andre banker i Jyske Mobilbank. Vi har boligkunder i Jyske Bank, som “kun” har boligprodukterne hos os. Ved at kunne vise alle kundens konti i Jyske Mobilbank, kan vi give dem det fulde overblik over økonomien ét sted. Det håber vi, de vil have glæde af”, siger bankdirektør Peter Schleidt, Jyske Bank.

Jyske Bank er først blandt bankerne i Danmark med denne mulighed.

Det er en ændring i europæisk lovgivning, der giver muligheden for det nye system. Loven er ændret, så kunderne har fået ejerskabet over deres egne konto-informationer. Det er ikke længere bankerne, som “ejer” vores bankkonti.

Et lille hold mænd og kvinder i Jyske Bank og Bankdata, har i den seneste tid arbejdet intenst på at skabe it-systemer, der kan forvandle lovændringen til praksis, så Jyske Banks privatkunder kan tilknytte konti i andre banker til deres mobilbank. Det sker i samarbejde med it-virksomheden NAG, Nordic API Gateway, som er en del af selskabet Spiir.

Projektet har gået under kodeordet Merlin og er udarbejdet i dybeste hemmelighed.

Man skal aktivt tilvælge løsningen i sin mobilbank og give sit samtykke til at hente data. Det skal kun gøres én gang.

Når man så vil tilmelde en anden bank, skal man logge på den ønskede mobilbank – via sin Jyske Mobilbank.

“Herved skabes populært sagt en tunnel, som konti og saldo-posteringer transporters igennem til Jyske Mobilbank. Også det skal man kun gøre én gang. Herefter vil man kunne se sine konti, saldi og posteringer i den anden bank på sin Jyske Mobilbank”, forklarer Søren Skouenborg, Jyske Bank, som er ansvarlig for mobilbanken og for udviklingen af det nye system.

Man kan se sine konti i den anden bank, men ikke foretage transaktioner derinde. Men Søren Skouenborg siger, at den mulighed vil være “en helt naturlig udvikling.”

Kunderne behøver ikke bekymre sig om, hvorvidt Jyske Bank vil fiske oplysninger om de andre banker, kunden har.

“Oplysninger om passwords eller konti kan hverken ses af Nordic API Gateway eller Jyske Bank. Den anden bank, der tilknyttes til Jyske Mobilbank, kan heller ikke se, at der bliver overført konto-oplysninger til Jyske Bank.

Og rent sikkerhedsmæssigt er kunden logget på vores mobilbank og omfattet af vores sikkerhed “, siger Søren Skouenborg.

At kunne knytte andre bankers konti til Jyske Mobilbank er samtidig et led i Jyske Banks strategi for at gøre det lettere at blive kunde i banken.

“Perspektivet for os er, at kunderne selv skal kunne oprette sig som kunder i banken. Her kan de vælge en konto, eventuelt også Visa Mobil og Apple Pay, og de kan logge ind i Jyske Mobilbank.

I Mobilbanken kan kunden så hente sine eksterne konti og danne et automatisk budget. Og sammen med oplysninger om sin økonomi fra skat, er kunden og Jyske Bank allerede efter 10 minutter klar til rådgivning om det boligkøb, kunden drømmer om”, siger bankdirektør Peter Schleidt, Jyske Bank.

Kontakt:

Yderligere oplysninger:

Bankdirektør Peter Schleidt: Mobil: 6136 0000. Mail: Peter.Schleidt@jyskebank.dk

Product Owner Søren Skouenborg: Mobil: 2636 2223. Mail: skouenborg@jyskebank.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/jyske-bank-er-forst-med-stor-lettelse-til-bankkunder?releaseId=12943184

Del:

| Af: Ritzau Info
 
At rejse er at leve!
Foto: Heymate.

I dag er det blevet muligt at rejse ud og opleve hele verden, uanset hvem du er, og hvor gammel du er. Seniorrejser er en bestemt type rejser, der henvender sig til ældre mennesker og pensionister, og er skræddersyet til deres ønsker og behov. En af årsagerne er, at de velstillede ældre får flere og flere penge. I perioden fra 1995-2015 har de 10% mest velstillede ældre haft en indkomstfremgang på imponerende 68%. Det gør muligheden for at rejse endnu større.

Da der i dag er kommet flere og flere aktører på markedet af seniorrejser, er der også kommet mere konkurrence på markedet. Dette betyder, at rejseselskaberne er blevet mere specialiseret i at tilbyde unikke rejser, og oplevelser, for seniorer til fornuftige priser.

Så selvom du måske ikke er helt ung længere, vil du altid kunne finde en ferie, der matcher dine behov, samt giver dig muligheden for fortsat at rejse ud i verden og opleve.

Rejs med jævnaldrende

Seniorrejser er i dag tilrettelagt, så man både kan rejse ud på en kort ferie på en uge sammen med ligesindede med de samme præferencer. Ligeledes er det i dag muligt at bestille længere rejser, så du fx kan tage væk flere uger af, eller hele, vinteren.

Lige meget hvor længe du beslutter dig for at tage af sted er det rart at vide, at dem du rejser med, har samme behov som dig selv. En seniorrejse er tilrettelagt så de henvender sig til netop denne målgruppe, og man herved opnår den bedst mulige – og mest behagelige – rejse. Det betyder, at mange rejseselskaber der tilbyder seniorrejser fx har danske rejseledere, som kan være behjælpelige med, alt lige fra guidede ture til at bestille bord på den lokale restaurant.

Specielt eksotiske rejsemål kan virke uoverkommelig for seniorer og her hjælper seniorrejser dem med at komme afsted så de eksotiske himmelstrøg ikke virker så skræmmende. Udover trygheden giver seniorrejser også den fordel, at de ældre får guides som kender lokalområdet, så de eksempelvis får den fulde safarioplevelse.

Rejs ud alene og mød andre seniorer

Bare fordi man bliver ældre, er det ikke ensbetydende med, at man får mindre lyst til at rejse ud og opleve verden. Det kan dog sætte en stopper for rejselysten, hvis man ikke har nogen at dele oplevelsen med. Sådan behøver det dog ikke være. I dag er der mange rejseselskaber der tilbyder senior-grupperejser, hvor du kan rejse ud alene og bo sammen med, og deltage i aktiviteter med, andre seniorer.

Med en senior-grupperejse kan du derfor tage af sted alene og få nye venner og bekendtskaber, med de samme ønsker, behov og livssyn som dig selv, fordi de er samme sted i livet. Der findes sågar seniorrejser med det formål, at hjælpe til med at man finder kærligheden på ny.

Populære destinationer for seniorrejser

I takt med at der er blevet nemmere at rejse i hele verden, er der ikke nogen grænser for hvor man kan rejse hen. Dette gælder også for seniorrejser. Der er arrangerede seniorrejser i hele verden, hvilket gør det til en individuel vurdering mellem ønsker og præferencer, der afgør, hvad der er det bedste rejsemål.

Mange seniorer rejser ud om vinteren for at undgå vinterens kulde. Ønsker du at rejse i Europa, er nogle af de mest populære rejsemål steder som: Tenerife, Cypern, Sicilien, Madeira, Malta og Spanien. Populære vinterdestinationer uden for Europa er: Afrika, Bali, Caribien, Jordan, Mexico, Marokko, Vietnam og Thailand.

Produceret af Heymate

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu