PRM / Jyske Bank er først med stor lettelse til bankkunder

15. juni 2018 14:29 | Af: Ritzau Info
 

En familie har ofte flere banker i deres liv. Derfor giver Jyske Bank nu privatkunder mulighed for at tilknytte deres konti i andre banker til Jyske Mobilbank.

Pressemeddelelse fra Jyske Bank

Privatkunder med Jyske Mobilbank får nu mulighed for at tilknytte deres konti i andre banker til Jyske Mobilbank.

I praksis betyder det, at hvis man har Jyske Mobilbank – og derudover har en mobilbank-konto i Danske Bank, Nordea eller andre danske banker – så vil man inde i sin Jyske Mobilbank nu kunne se, hvad der står på kontoen uanset, hvilken bank det er.

“Nu åbner Jyske Mobilbank for open banking. Vi ser gode perspektiver i, at Jyske Banks kunder nu kan se konti fra andre banker i Jyske Mobilbank. Vi har boligkunder i Jyske Bank, som “kun” har boligprodukterne hos os. Ved at kunne vise alle kundens konti i Jyske Mobilbank, kan vi give dem det fulde overblik over økonomien ét sted. Det håber vi, de vil have glæde af”, siger bankdirektør Peter Schleidt, Jyske Bank.

Jyske Bank er først blandt bankerne i Danmark med denne mulighed.

Det er en ændring i europæisk lovgivning, der giver muligheden for det nye system. Loven er ændret, så kunderne har fået ejerskabet over deres egne konto-informationer. Det er ikke længere bankerne, som “ejer” vores bankkonti.

Et lille hold mænd og kvinder i Jyske Bank og Bankdata, har i den seneste tid arbejdet intenst på at skabe it-systemer, der kan forvandle lovændringen til praksis, så Jyske Banks privatkunder kan tilknytte konti i andre banker til deres mobilbank. Det sker i samarbejde med it-virksomheden NAG, Nordic API Gateway, som er en del af selskabet Spiir.

Projektet har gået under kodeordet Merlin og er udarbejdet i dybeste hemmelighed.

Man skal aktivt tilvælge løsningen i sin mobilbank og give sit samtykke til at hente data. Det skal kun gøres én gang.

Når man så vil tilmelde en anden bank, skal man logge på den ønskede mobilbank – via sin Jyske Mobilbank.

“Herved skabes populært sagt en tunnel, som konti og saldo-posteringer transporters igennem til Jyske Mobilbank. Også det skal man kun gøre én gang. Herefter vil man kunne se sine konti, saldi og posteringer i den anden bank på sin Jyske Mobilbank”, forklarer Søren Skouenborg, Jyske Bank, som er ansvarlig for mobilbanken og for udviklingen af det nye system.

Man kan se sine konti i den anden bank, men ikke foretage transaktioner derinde. Men Søren Skouenborg siger, at den mulighed vil være “en helt naturlig udvikling.”

Kunderne behøver ikke bekymre sig om, hvorvidt Jyske Bank vil fiske oplysninger om de andre banker, kunden har.

“Oplysninger om passwords eller konti kan hverken ses af Nordic API Gateway eller Jyske Bank. Den anden bank, der tilknyttes til Jyske Mobilbank, kan heller ikke se, at der bliver overført konto-oplysninger til Jyske Bank.

Og rent sikkerhedsmæssigt er kunden logget på vores mobilbank og omfattet af vores sikkerhed “, siger Søren Skouenborg.

At kunne knytte andre bankers konti til Jyske Mobilbank er samtidig et led i Jyske Banks strategi for at gøre det lettere at blive kunde i banken.

“Perspektivet for os er, at kunderne selv skal kunne oprette sig som kunder i banken. Her kan de vælge en konto, eventuelt også Visa Mobil og Apple Pay, og de kan logge ind i Jyske Mobilbank.

I Mobilbanken kan kunden så hente sine eksterne konti og danne et automatisk budget. Og sammen med oplysninger om sin økonomi fra skat, er kunden og Jyske Bank allerede efter 10 minutter klar til rådgivning om det boligkøb, kunden drømmer om”, siger bankdirektør Peter Schleidt, Jyske Bank.

Kontakt:

Yderligere oplysninger:

Bankdirektør Peter Schleidt: Mobil: 6136 0000. Mail: Peter.Schleidt@jyskebank.dk

Product Owner Søren Skouenborg: Mobil: 2636 2223. Mail: skouenborg@jyskebank.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/jyske-bank-er-forst-med-stor-lettelse-til-bankkunder?releaseId=12943184

Del:

| Af: Ritzau Info
 
Danskerne bruger mere tid med deres smartphone end deres partner: Her er hvad du kan gøre
Arkivfoto.

Det er blevet så slemt, at danskerne i dag bruger mere tid på deres smartphones end på deres partner, og det kan mærkes på forholdene. Kan du mærke, at du måske er en af dem, der skæver til din smartphones side i stedet for din partners? Så kan det være en fordel for dig at kigge med her. I det følgende finder du nemlig løsningen på, hvad du kan gøre, for at løse problemet med, at du bruger mere tid med din smartphone end din partner.

Glem ikke intimiteten mellem jer

Noget af det første der forsvinder, når forholdet kører lidt i sænk, er intimiteten og hermed sexlivet. Lige pludselig bliver mobilens indhold meget mere spændende, end sexlivet og din partner. Hvis forholdet skal fungerer, bliver du nødt til at lave om på dette. Noget af det som du kan gøre, er at huske at give din partner et kram og et kys hver eneste dag. På den måde bibeholdes noget af den nærhed, der er så utrolig vigtig for et velfungerende forhold. Sørg desuden for at holde om din partner, tage ham eller hende i hånden eller lignende, når I er ude blandt andre. Dette er nemlig også med til at styrke det intime mellem jer. Hvis du virkelig gerne vil sætte gang i jeres sexliv, kan du forsøge dig med sexlegetøj. Det behøver ikke at være det helt vilde. Der findes nemlig mange forskellige typer sexlegetøj, og derfor kan du nemt vælge noget, der passer til jeres lyster og behov. Det bedste sexlegetøj er det, som I føler jer tilpas med.

Læg mobil væk når I er sammen

Det kan være svært at få snakket sammen, hvis mobilen altid kommer i mellem jer. Derfor er det vigtigt, at du lægger din mobil fra dig og sørger for, at din partner gør det samme, når I sidder og taler sammen eller på anden måde bruger tid sammen.

Det bedste du kan gøre, er at slukke helt for din telefon eller sætte den på flytilstand. På den måde, er der ikke noget, der frister eller forstyrrer, og derfor bliver det lettere at fokusere på og lytte til hinanden.

Lav nogle faste aftaler

Sidste råd lyder på, at det er en god ide, at du laver nogle faste aftaler med din partner om, hvornår og hvor meget I må benytte jeres mobiler. Det kan i første omgang komme til at virke utrolig irriterende med disse begrænsninger, men i det lange løb vil det gavne jer begge, da I vil blive mindre afhængige af den og bruge mere tid sammen, uden at der er teknologi indblandet. I kan blandt andet lave aftaler som at I ikke må have telefonerne, efter klokken 20, under måltiderne eller lignende. I vil hurtigt kunne mærke, at I kommer meget tætte på hinanden igen.

Produceret af Heymate

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu