PRM / Jyske Bank er først med stor lettelse til bankkunder

15. juni 2018 14:29 | Af: Ritzau Info
 

En familie har ofte flere banker i deres liv. Derfor giver Jyske Bank nu privatkunder mulighed for at tilknytte deres konti i andre banker til Jyske Mobilbank.

Pressemeddelelse fra Jyske Bank

Privatkunder med Jyske Mobilbank får nu mulighed for at tilknytte deres konti i andre banker til Jyske Mobilbank.

I praksis betyder det, at hvis man har Jyske Mobilbank – og derudover har en mobilbank-konto i Danske Bank, Nordea eller andre danske banker – så vil man inde i sin Jyske Mobilbank nu kunne se, hvad der står på kontoen uanset, hvilken bank det er.

“Nu åbner Jyske Mobilbank for open banking. Vi ser gode perspektiver i, at Jyske Banks kunder nu kan se konti fra andre banker i Jyske Mobilbank. Vi har boligkunder i Jyske Bank, som “kun” har boligprodukterne hos os. Ved at kunne vise alle kundens konti i Jyske Mobilbank, kan vi give dem det fulde overblik over økonomien ét sted. Det håber vi, de vil have glæde af”, siger bankdirektør Peter Schleidt, Jyske Bank.

Jyske Bank er først blandt bankerne i Danmark med denne mulighed.

Det er en ændring i europæisk lovgivning, der giver muligheden for det nye system. Loven er ændret, så kunderne har fået ejerskabet over deres egne konto-informationer. Det er ikke længere bankerne, som “ejer” vores bankkonti.

Et lille hold mænd og kvinder i Jyske Bank og Bankdata, har i den seneste tid arbejdet intenst på at skabe it-systemer, der kan forvandle lovændringen til praksis, så Jyske Banks privatkunder kan tilknytte konti i andre banker til deres mobilbank. Det sker i samarbejde med it-virksomheden NAG, Nordic API Gateway, som er en del af selskabet Spiir.

Projektet har gået under kodeordet Merlin og er udarbejdet i dybeste hemmelighed.

Man skal aktivt tilvælge løsningen i sin mobilbank og give sit samtykke til at hente data. Det skal kun gøres én gang.

Når man så vil tilmelde en anden bank, skal man logge på den ønskede mobilbank – via sin Jyske Mobilbank.

“Herved skabes populært sagt en tunnel, som konti og saldo-posteringer transporters igennem til Jyske Mobilbank. Også det skal man kun gøre én gang. Herefter vil man kunne se sine konti, saldi og posteringer i den anden bank på sin Jyske Mobilbank”, forklarer Søren Skouenborg, Jyske Bank, som er ansvarlig for mobilbanken og for udviklingen af det nye system.

Man kan se sine konti i den anden bank, men ikke foretage transaktioner derinde. Men Søren Skouenborg siger, at den mulighed vil være “en helt naturlig udvikling.”

Kunderne behøver ikke bekymre sig om, hvorvidt Jyske Bank vil fiske oplysninger om de andre banker, kunden har.

“Oplysninger om passwords eller konti kan hverken ses af Nordic API Gateway eller Jyske Bank. Den anden bank, der tilknyttes til Jyske Mobilbank, kan heller ikke se, at der bliver overført konto-oplysninger til Jyske Bank.

Og rent sikkerhedsmæssigt er kunden logget på vores mobilbank og omfattet af vores sikkerhed “, siger Søren Skouenborg.

At kunne knytte andre bankers konti til Jyske Mobilbank er samtidig et led i Jyske Banks strategi for at gøre det lettere at blive kunde i banken.

“Perspektivet for os er, at kunderne selv skal kunne oprette sig som kunder i banken. Her kan de vælge en konto, eventuelt også Visa Mobil og Apple Pay, og de kan logge ind i Jyske Mobilbank.

I Mobilbanken kan kunden så hente sine eksterne konti og danne et automatisk budget. Og sammen med oplysninger om sin økonomi fra skat, er kunden og Jyske Bank allerede efter 10 minutter klar til rådgivning om det boligkøb, kunden drømmer om”, siger bankdirektør Peter Schleidt, Jyske Bank.

Kontakt:

Yderligere oplysninger:

Bankdirektør Peter Schleidt: Mobil: 6136 0000. Mail: Peter.Schleidt@jyskebank.dk

Product Owner Søren Skouenborg: Mobil: 2636 2223. Mail: skouenborg@jyskebank.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/jyske-bank-er-forst-med-stor-lettelse-til-bankkunder?releaseId=12943184

Del:

| Af: Ritzau Info
 
Sig farvel med en smuk begravelsesblomst
Foto: Heymate.

Ingen ved rigtigt, hvorfor eller hvordan denne ceremoniske skik opstod. Men uanset den oprindelige intention kan man ikke komme uden om, at det er en utrolig smuk gestus at vise sit bånd til afdøde ved at tage blomster med til begravelsen.

I dag har man lidt at vælge i mellem, når man køber begravelsesblomster, for de kommer i mange forskellige former og kan laves med mange forskellige blomster.

Begravelsesblomster kommer i flere varianter, men uanset hvilken man vælger, vil man få en smuk blomst, som kan bruges til at vise den sidste respekt. Neden for kan du læse om de mest gængse dekorationer, som ofte bliver anvendt ved bisættelser og begravelser.

Bårebuketter

Bårebuketten er den type blomsterpynt, som folk oftest tænker på, når der er tale om begravelsespynt. Bårebuketten kan se ud på mange forskellige måder, men som regel tager den form som en elegant buket. Havde man et tæt forhold til afdøde, kan man personliggøre bårebuketten ved at bede floristen binde en buket fyldt med afdødes yndlingsblomster.

Blomsterkranse

Blomsterkransen er et populært alternativ til bårebuketten, fordi den er pæn, og fordi mange godt kan lide symbolikken i en krans. Døden er en del af livets cyklus, og denne symbolik er der mange, der ser i en blomsterkrans. Ligesom al andet begravelsespynt kan den laves af mange forskellige blomster, men formen er overordnet rund.

Roser til nedkastning

Nedkastningsrosen kommer i brug, når kisten bliver sænket ned i jorden. Her er det nemlig sidste chance for at give afdøde en sidste hilsen i form af en hvis eller rød rose. Mens kisten bliver sænket ned i graven, skiftes de sørgende til at kaste en enkelt rose ned til kisten.

Større kistepynt

Kistepynt bliver lagt oven på kisten og tager som regel form som en stor og frodig blomsterdekoration, der fylder godt på kistens overflade. Det er normalt de nærmeste pårørende, som sørger for, at der er pynt oven på kisten, så hvis man ikke er del af denne gruppe, er det nok, hvis man bare tager en flot bårebuket med.

Vælg et bånd eller et kort til din båredekoration

Det er også muligt at dekorere din bårebuket med et bånd eller et kort. Når man vælger at vedlægge et kort, så skriver man som regel også en kort besked inden i. Denne mulighed plejer folk at bruge, når de gerne vil udtrykke deres sorg med ord.

Andre vælger at pynte deres begravelsesblomst med et flot farvet bånd i satin eller silke. Her kan man også vælge at få trykt en sidste hilsen på båndet. Nogle vælger sågar både kort og bånd til deres bårebuket.

Som oftest er det kun de nærmeste pårørende, som vælger at tilkøbe et kort eller bånd. Men selv hvis du ikke var tæt på afdøde, vil ingen kigge skævt til dig, hvis du vælger at købe disse ekstra ting til din buket.

Hvor kan man købe begravelsesblomster henne?

Stort set alle blomsterbutikker forhandler bårebuketter og lignende dekorationer til begravelse. Alle mennesker har en udløbsdato, og derfor kan vi ikke komme uden om, at der dagligt går mange mennesker bort. Alle disse mennesker har også familie og venner, som gerne vil sige farvel på den smukkeste måde muligt, og derfor er bårebuketter en fast bestanddel i blomsterbutikkerne.

Køb din bårebuket her, hvor du også kan bestille levering til den kirke, hvor bisættelsen skal finde sted, eller den kirkegård, hvor afdøde skal stedes til hvile. Udvalget er stort, og du finder dekorationer i alskens farver og former og til forskellige prislejer, så alle har mulighed for at købe en begravelsesblomst.

Produceret af Heymate

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu